Draagvlakactiviteiten voor scholen, groepen.

Project Bekend maakt Bemind. In de klas, op de werkvloer, de sportvereniging of de hobbyclub: overal wordt óver vluchtelingen gesproken. Met het project Bekend maakt Bemind bieden wij de mogelijkheid in gesprek te gaan mét een vluchteling en geven wij hen een gezicht.

Het project Bekend maakt Bemind

Iedereen heeft wel een mening over vluchtelingen. Soms is deze mening gebaseerd op feiten, soms op misverstanden of vooroordelen. Een ontmoeting is dé manier om kennis te maken en wellicht begrip te creëren. Het project Bekend maakt Bemind faciliteert ontmoetingen op kleine schaal waarbij we feitelijke informatie delen: waarom moeten mensen vluchten? Wat is het verschil tussen een vluchteling, asielzoeker en een migrant? Vervolgens vertelt een vluchteling over zijn/haar persoonlijke ervaringen en gaan de voorlichters het gesprek aan.

Werkwijze

Onze speciaal daarvoor getrainde vrijwilligers komen in koppels – waarvan één persoon met een vluchtelingachtergrond – op bezoek bij diverse groepen (op scholen, bij verenigingen, buurthuizen, maatschappelijke organisaties).  Tijdens laagdrempelige bijeenkomsten delen zij feitelijke informatie over vluchtelingen, maar vooral hun persoonlijke verhaal. We denken graag mee hoe we de ontmoeting kunnen aansluiten op de lokale situatie of behoefte. Voor scholen is onze voorwaarde dat er altijd een docent aanwezig is om de interactie mede te begeleiden.

Financiering

Dit project wordt gefinancierd door de Adessium Foundation. Voorlichtingen zijn kosteloos.

Meer weten of meedoen?

Meer weten over het project of de mogelijkheden bespreken? Neem contact op met projectmedewerker Amina Mohamed via bmbnn@vluchtelingenwerk.nl.

Deel dit met anderen