Word vrijwilliger – een ervaring die je niet wilt missen

Als vrijwilliger of stagiair kun je echt iets betekenen voor vluchtelingen. Je kunt asielzoekers bijstaan tijdens hun asielprocedure, vluchtelingen wegwijs maken in het complexe Nederland, de taal met iemand oefenen en nog veel meer. VluchtelingenWerk biedt maatschappelijk relevant werk in een prettige en afwisselende werkomgeving, een groot aantal cursussen en verrijkende ervaringen door het werken met mensen uit heel andere culturen.

Er zijn tal van redenen waarom duizenden mensen ervoor kiezen om bij VluchtelingenWerk vrijwilligerswerk te doen of stage te lopen:

  • Doe werkervaring op of zet jouw ervaring in om anderen te helpen.
  • Bouw aan je netwerk en doe sociale contacten op. Bij ons werk je in een team.
  • Werk aan je persoonlijke groei en ervaar andere culturen.
  • Help je medemens en lever een bijdrage aan de maatschappij.

Word vooral vrijwilliger omdat het leuk is!

VluchtelingenWerk Noord-Nederland heeft ook elk jaar zo'n 100  stageplaatsen beschikbaar. Zeker als je een opleiding in de sociaal-maatschappelijke of juridische hoek volgt  (MBO, HBO of Universiteit) nodigen we je uit contact met ons op te nemen.

Zoek hier een vacature die bij je past  of voor een goede stageplek neem contact op met VluchtelingenWerk in jouw gemeente om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vrijwilliger Jikke vertelt - VluchtelingenWerk Nederland

Kunnen wij ook op u rekenen?

Contact

Heb je een goed idee of specifieke ervaring die je voor VluchtelingenWerk wil inzetten? Of wil je een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op met een teamleider van VluchtelingenWerk in jouw gemeente. Contactgegevens kun je vinden door bovenaan deze pagina je postcode of gemeentenaam in het zoekveld te typen. 

Uitgelicht | Vrijwilligers

13 sep 2021

Een nazomerse dag in het Groningse Noorderplantsoen, perfecte omstandigheden om vrijwilligers van VluchtelingenWerk een fotoshoot aan te...

08 sep 2021

Het klinkt zo eenvoudig: er wordt een noodopvang ingericht voor Afghaanse evacués. Los van de praktische kant zoals bedden, kleding en...

25 aug 2021

Mieke is vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Dwingeloo. Ze begeleidt vluchtelingen al vijf jaar met heel veel plezier. 

Stage lopen?

Bekijk onze vacatures in een van onze vele kantoren. VluchtelingenWerk biedt veel stageplekken voor MBO-, HBO- of WO studenten.
Kom ook stagelopen bij VluchtelingenWerk. Bekijk onze stageplekken in jouw gemeente op de pagina Vacatures.

Bekijk het filmpje.

Stage lopen bij VluchtelingenWerk


.