Oorlog toen en nu: Trijneke (88) en Sara (15) in gesprek

Halsoverkop vluchtte Sara (15) uit Syrië, weg van het geweld en de vallende bommen. Jaren eerder, in de Tweede Wereldoorlog, krijgt Trijneke (88) te horen dat haar vader is vermoord. Oorlog laat diepe sporen achter, toen en nu. Samen gaan Sara en Trijneke in gesprek over oorlog, vluchten en vrijheid.

Trijneke en Sara in gesprek

Oorlog toen en nu 4&5 mei | Geef Vrijheid een Gezicht | VluchtelingenWerk Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijke verhalen van Sara en Trijneke

'Ik telde bommen in plaats van sterren'

'Het leek zo’n normale nacht. Mijn zusje en ik waren sterren aan het tellen. Opeens hoorden we een heel hard geluid. We renden naar onze ouders en vroegen wat eraan de hand was. Zij wisten het ook niet. Al snel werd het ons duidelijk: de oorlog was begonnen.'


Het verhaal van Sara >>

 

 

'Toen mijn vader vermoord was, voelde ik niets'

'Toen ze vertelden dat mijn vader vermoord was, voelde ik niets. Het was alsof mijn gevoelens onbereikbaar waren geworden. Na de oorlog werd er binnen onze familie niet meer gesproken over de oorlog. Dat is een groot verschil met Sara, die er wel over praat met haar ouders. Dat is zo belangrijk.'


Het verhaal van Trijneke >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draag bij aan een toekomst in veiligheid

Op zoek naar veiligheid lieten Trijneke en Sara alles achter wat hun lief is. Allebei staan zij nog elke dag stil bij hun vrijheid. VluchtelingenWerk helpt vluchtelingen in Nederland om een veilige toekomst op te bouwen. Jouw steun is daarbij onmisbaar. Help daarom nu mee met een gift.

Ja, ik steun vluchtelingen in Nederland >>

Onderwijsmateriaal Geef vrijheid een gezicht

Het gesprek van Trijneke en Sara is los te bekijken, maar ook ontwikkeld als onderwijsmateriaal voor de bovenbouw van het basisonderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het onderwijsmateriaal is interactief en kan naar eigen inzicht worden aangepast met extra uitleg en (discussie)vragen in de klas. 

Leerlingen leren met Geef vrijheid een gezicht welke impact oorlog en onderdrukking heeft op een mensenleven en wat de waarde van vrijheid betekent voor henzelf en een ander.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: