Bakkie Doen op Werelvluchtelingendag

Op Wereldvluchtelingendag, donderdag 20 juni, kun je op allerlei plaatsen in Oost Nederland een Bakkie Doen met een vluchteling. Of een maaltijd samen eten in Twente.

Wereldproblematiek

Op Wereldvluchtelingendag wordt in ruim 100 landen ter wereld stilgestaan bij mensen die hun huis hebben verlaten uit angst voor bijvoorbeeld oorlog, dictatuur of persoonlijk geweld. Er wordt veel gesproken over aantallen en groepen. Maar uiteindelijk gaat het om die ene mens, die nu op een nieuwe plek een nieuwe start moet maken.

Een Bakkie Doen in de bieb

Daarom kiest VluchtelingenWerk ervoor om vandaag het één-op-één contact centraal te stellen. Net zoals we in onze begeleiding doen.  In veel plaatsen heeft VluchtelingenWerk een actie opgezet samen met de lokale Bibliotheek. Een mooie samenwerking, want juist bibliotheken zijn een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor iedereen.  Zo kun je een kopje koffie komen drinken in de bibliotheken van Harderwijk, Geldermalsen, Tiel, Borne, Renkum, Oosterbeek en Deventer.

Samen eten in Twente

in Tubbergen en Twenterand worden er allerlei activiteiten georganiseerd rondom Wereldvluchtelingendag, waaronder een multiculturele maaltijd.

Muziek en koffie op station Zwolle

Van 09:00 tot 13:00 uur delen vluchtelingen op het NS-station koffie en thee uit aan voorbijgangers. Ook is er muziek rondom de piano vanzZowel Nederlandse als Syrische musici.

Kom langs voor een Bakkie!

Kom ook een bakkie doen op Wereldvluchtelingendag (20 juni)!


 

vrijdag 7 juni 2019