VIP: voorbereiding op de arbeidsmarkt

Op verschillende locaties in Oost Nederland gaan statushouders actief aan de slag met het project VIP. Hiermee slaan we een brug tussen de arbeidsmarkt en de ervaring van de vluchteling. U bent hierbij nodig.

Vluchtelingen willen zelf graag zo snel mogelijk weer aan de slag. Maar zonder netwerk, met weinig kennis van de Nederlandse arbeidsmarkt en diploma's die niet altijd erkend worden valt het nog niet mee. Het project VIP (Vluchtelingen Investeren in Participeren) ondersteunt statushouders hierbij. Hiermee brengen we vluchtelingen een stap dichterbij de arbeidsmarkt door training, persoonlijke begeleiding een een praktijkervaringsplaats.

Betrokken bedrijven

Op dit moment zijn diverse bedrijven betrokken bij het project VIP in Oost Nederland. Dit is wat deze werkgevers onder andere doen:

  •     aanbieden van stages of werkervaringsplekken;
  •     verzorgen van een kennismaking op de werkvloer (snuffeldag);
  •     vluchtelingen laten oefenen met solliciteren op een VIP-training;

Masoud, zijn jobcoach en een werkgever laten zien hoe VIP werkt in de praktijk
 

VluchtelingenWerk Nederland

De brug naar hun kinderdroom

Het is een grote stap om mee te doen in de Nederlandse samenleving na de Internationale Schakelklas (ISK). Zeker als vluchtelingjongeren geen idee hebben wat hun droombaan is of hun volgende stap. Nagehan Aydinli is ingeschakeld om deze jongeren in Apeldoorn te helpen een brug te slaan naar de maatschappij.

VIP² Hof van Twente bezoekt Aqua+

11-12-2018

Een heuse proefbrand waarbij de werking van de sprinkler werd gedemonstreerd. Afgelopen woensdag 5 december bracht de VIP²-groep uit Hof van Twente een bedrijfsbezoek aan Aqua+ in Goor.

Stappen maken richting de Nederlandse arbeidsmarkt

11-12-2018

Waar en hoe zoek ik naar werk? Hoe vind ik werk? Hoe breid ik mijn netwerk uit?