Bied vluchtelingen een kans

Op verschillende locaties in Oost Nederland gaan statushouders actief aan de slag met het project VIP. Hiermee slaan we een brug tussen de arbeidsmarkt en de ervaring van de vluchteling. U bent hierbij nodig.

Vluchtelingen willen zelf graag zo snel mogelijk meedoen. Bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Toetreden tot de arbeidsmarkt betekent drempels overwinnen: de taal leren, inburgeringsexamen halen, leren een nieuw netwerk op te bouwen, een baan zoeken. En bekend raken met de Nederlandse (werk)cultuur. Het project VIP (Vluchtelingen Investeren in Participeren) ondersteunt statushouders hierbij. Met het project VIP brengen we vluchtelingen een stap dichterbij de arbeidsmarkt door middel van training, persoonlijke begeleiding een een praktijkervaringsplaats.

Betrokken bedrijven

Op dit moment zijn diverse bedrijven betrokken bij het project VIP in Oost Nederland. Die betrokkenheid kent verschillende vormen. Dit is wat deze werkgevers onder andere doen:

  •     aanbieden van stages of werkervaringsplekken;
  •     verzorgen van een kennismaking op de werkvloer (snuffeldag);
  •     vluchtelingen laten oefenen met solliciteren op een VIP-training;

Benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken met VluchtelingenWerk? Neem contact op met projectleider Melissa Cooke, via mcooke@vluchtelingenwerk.nl

 

 

 

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail