Demonstratie Moria in Arnhem

Woensdag 16 september van 16:00 - 17:00 uur is er in Arnhem een demonstratie om te laten zien dat vluchtelingen uit Moria een veilige plek verdienen en welkom zijn. Wij ondersteunen dit uiteraard van harte!!

Persbericht initiatiefnemers:

Vluchtelingen op Lesbos hebben het nooit makkelijk gehad. In de kampen was de situatie vóór de coronacrisis al niet te houden. Een week geleden werd de eerste besmetting gemeld en kort daarna waren er meerdere branden in het kamp Moria. De 13.000 mensen die hier woonden zijn in een klap dakloos. Al maanden wordt er actie gevoerd om deze mensen op een veilige plek op te vangen. 170 Nederlandse gemeenten verklaarden zich bereid extra vluchtelingen op te nemen in de Coalition of the Willing, waaronder Arnhem. Toch houdt het kabinet vast aan zijn onmenselijk beleid. Aan het begin van de zomer werden 500 alleenstaande kinderen geweigerd.

Na de branden wordt de belofte gemaakt 100 vluchtelingen op te halen, maar 100 anderen moeten daarvoor elders in onveiligheid blijven. Dat is veel te weinig. Daarom gaan wij woensdag de straat op. Wij laten zien dat deze vluchtelingen wel een veilige plek verdienen en in Arnhem welkom zijn. Wij verheffen onze stem tegen het onmenselijke afschrikbeleid en spreken ons uit voor ruimhartige opvang van vluchtelingen, ook buiten Lesbos.

De demonstratie wordt georganiseerd door een burgercollectief, in samenwerking met de Vereniging van Kerken Arnhem, Stichting Vluchtelingenwerk Oost Nederland , DWARS Gelderland, Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen, Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen en P!NK! Gelderland. Tijdens de demonstratie zullen maatregelen genomen worden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bij klachten wordt mensen gevraagd thuis te blijven. Er zullen markeringen worden aangebracht om afstand tussen deelnemers te bewaren. Het dragen van een mondkapje wordt van aanwezigen verwacht.

Datum: Woensdag 16 september
Tijdstip: 16:00-17:00
Locatie: Markt in Arnhem
Aanmelden mag via: https://www.facebook.com/events/2670485949932732

dinsdag 15 september 2020