Als bedrijf

VluchtelingenWerk heeft de steun uit het bedrijfsleven hard nodig om ons werk uit te kunnen voeren. Als maatschappelijk partner kunt u direct een bijdrage leveren en ons structureel steunen. Samen met u bekijken we graag de mogelijkheden en wat wij ú kunnen bieden!

Stelt u zich eens voor dat u vanwege oorlog en vervolging huis en haard moet ontvluchten en in een vreemd land een veilig heenkomen moet zoeken. U moet helemaal opnieuw beginnen: u spreekt de taal niet, heeft geen netwerk om op terug te vallen en kent de regels en gewoonten niet. Zou u dan niet graag willen dat er mensen zijn die u op weg helpen en de weg wijzen in dit nieuwe land, zodat u zich zo snel mogelijk zelf kunt redden?

Dat is precies wat de vrijwilligers van VluchtelingenWerk doen! We maken vluchtelingen wegwijs in hun nieuwe omgeving, helpen hen om de taal beter te leren en bij hun verdere integratie in Nederland. We spreken hen aan op hun kracht en mogelijkheden, zodat ze zo snel mogelijk zelfstandig een nieuw bestaan op kunnen bouwen. Misschien wel als werknemer of klant van uw bedrijf!

Waarom een partnership met VluchtelingenWerk?

  • U geeft inhoud aan uw MVO-beleid 
  • U helpt vluchtelingen en nieuwkomers een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland                                                                                       
  • U vergroot de betrokkenheid van uw medewerkers: zich met z’n allen inzetten voor een goed doel als VluchtelingenWerk motiveert en verbindt
  • U vergroot de binding van uw klanten en relaties met uw organisatie
  • Uw gift is vanaf 227 euro per jaar fiscaal aftrekbaar


Hoe kunt u ons steunen?

1. Word maatschappelijk partner
Door maatschappelijk partner te worden en te kiezen voor één van onze sponsorpakketten (brons, zilver, goud of platina) kunt u ons structureel steunen. Elk partnership biedt verschillende voordelen. In een persoonlijk gesprek nemen wij graag de mogelijkheden met u door. Een eenmalige gift is vanzelfsprekend ook van harte welkom.

2. Doneer via salaris
Steun VluchtelingenWerk samen met uw medewerkers via het salarisdonatieprogramma. Werknemers kunnen op het Salaris Donatie formulier aangeven hoe groot hun bijdrage aan VluchtelingenWerk mag zijn. Veel bedrijven verdubbelen deze bijdrage of vullen dit aan.

3. Organiseer een evenement, actie of veiling
Een gezamenlijk doel motiveert en verbindt. Samen iets doen voor VluchtelingenWerk kan een bedrijfsevenement een bijzonder karakter geven en de betrokkenheid van medewerkers vergroten. Te denken valt aan een sponsorloop, een veiling, een loterij, een benefietconcert of een jubileumactie.

4. Een donatie in plaats van een kerstpakket
Kerst is een mooie tijd om iets te doen voor iemand anders. Geef uw medewerkers de mogelijkheid om in plaats van hun kerstpakket de waarde hiervan te doneren aan VluchtelingenWerk.

Wilt u meer weten?

Download hier onze brochure voor bedrijven of stuur een email naar: info@vwon.nl

Op onze sponsorpagina kunt u zien welke bedrijven VluchtelingenWerk Oost Nederland al steunen!

 

 

 

Deel dit met anderen