Over VluchtelingenWerk Oost Nederland

Vluchtelingen en asielzoekers die in Nederland aankomen staan er vaak alleen voor. Ze hebben vaak geen familie of vrienden om op terug te vallen, hebben veel meegemaakt en het is voor hen moeilijk wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving. VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt als onafhankelijk belangenbehartiger maatschappelijke en juridische begeleiding aan asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers die in de provincies Gelderland en Overijssel wonen (en een paar gemeenten in Utrecht en Flevoland).

VluchtelingenWerk Oost Nederland is een regionale stichting en lid van VluchtelingenWerk Nederland.Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem.

Zo'n 4200 vrijwilligers en ca. 200 beroepskrachten zetten zich in voor vluchtelingen en asielzoekers in de regio. In al ons werk handelen we vanuit onze missie en kernwaarden:

“ VluchtelingenWerk Oost Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen en anderen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.”
 

Onze kernwaarden zijn: betrokken, onafhankelijk, respectvol en deskundig.

VluchtelingenWerk Oost Nederland is een stichting met een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. We zijn werkzaam in de volgende gemeenten:

Apeldoorn, Arnhem, Barneveld, Berg en Dal, Berkelland, Beuningen, Borne, Bronkhorst, Buren, Culemborg, Dalfsen, Deventer, Doesburg, Doetinchem, Duiven, Ede, Epe, Elburg, Ermelo, Geldermalsen, Hardenberg, Harderwijk, Heerde, Hengelo, Heumen, Hof van Twente, Lingewaard, Lochem, Nederbetuwe, Neerijnen, Nunspeet, Nijkerk, Nijmegen, Olst-Wijhe, Ommen, Oost-Gelre, Oldebroek, Olst-Wijhe, Overbetuwe, Oude-IJsselstreek, Putten, Raalte, Renkum, Renswoude, Rheden, Rhenen, Rijnwaarden, Scherpenzeel, Staphorst, Tiel, Tubbergen, Twenterand,  Veenendaal, Voorst, Wageningen, Westervoort, West Maas en Waal, Winterswijk, Wijchen, Zeewolde, Zevenaar, Zutphen, Zwartwaterland en Zwolle.
Ook werken we in AZC's in Aalten, Almelo, Arnhem, Azelo, Hardenberg, Harderwijk, Hengelo, Nijmegen, Ommen, Schalkhaar, Winterswijk, Zutphen, Zeewolde en in de POL-Wageningen en het AC Zevenaar.

Het managementteam wordt gevormd door:

In dit toezichtkader leggen de leden van de Raad van Toezicht VluchtelingenWerk Oost Nederland vast langs welke lijnen de RvT inhoud geeft aan de eigen rol en taak.


Het hoofdkantoor is gevestigd in Arnhem. Hier zijn directie en stafmedewerkers werkzaam (financiële administratie, communicatie, P & O, ICT) .
Er zijn vier regiokantoren: in Apeldoorn, Deventer, Nijmegen en Zutphen.
Circa 200 betaalde medewerkers en ca. 4200 vrijwilligers en stagiair(e)s zetten zich dagelijks in voor vluchtelingen, asielzoekers en andere nieuwkomers.

Deel dit met anderen

Kom in actie voor vluchtelingen op Koningsdag 2018