Gastles of lespakket

Vluchtelingen. Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en onderdrukking. We horen en lezen erover, en vormen vaak onze mening door wat we zien in het nieuws en op internet. Maar welke mensen zitten er achter al deze berichten?

Laten we elkaar ontmoeten,  want vaak lijken ze veel meer op ons dan je denkt. Gewone mensen die een gewone baan hadden, met gewone hobby’s. Die net als wij het beste willen voor hun gezin. Daar kun je allemaal achter komen als je met elkaar praat. Want dan is een vluchteling ineens niet meer alleen een nieuwsbericht, maar een mens. Net als jij en ik. Ons voorlichtingsaanbod bestaat uit:

Ontmoetingen op scholen

Hierbij staat het persoonlijke verhaal van een vluchteling centraal. Een vrijwilliger van VluchtelingenWerk verzorgt de omlijsting en leidt het gesprek. Ontmoetingen op scholen worden georganiseerd voor leerlingen op basisscholen en middelbare scholen tot studenten in vervolgonderwijs. U kunt de vluchteling en vrijwilliger uitnodigen via bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl

Toolkit

Ter voorbereiding, verdieping en discussie is er kosteloos een toolkit voor docenten verkrijgbaar.

Lespakketten

Lespakketten voor docenten die zelfstandig aan de slag willen. We hebben gratis lespakketten voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs tot de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo. Klik hier voor alle lespakketten.

Ontmoetingen worden ook georganiseerd voor volwassenen. We verzorgen dit bij maatschappelijke organisaties, verenigingen, gemeenten, serviceclubs, religieuze instellingen, de politie en bedrijven. Meer info vind je in onze flyer.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Neem contact met ons op

Heb je een uurtje tijd voor een bijzondere ontmoeting? We komen graag bij jullie langs. Neem contact met ons op via de gegevens hieronder:

Projectleider Oost Nederland: Maja Wannet
bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl
T  026-3838363 / M 06-12476734

Uitgelicht | Scholen

21 sep 2018

Meestal is de bibliotheek in Wageningen al een oase van rust, maar afgelopen woensdagavond kon je er écht een speld horen vallen....

21 sep 2018

Op een werkdag vlak voor vaderdag vorig jaar zat Luqman Sesay samen met een meisje een kadootje in elkaar te knutselen. Hij vertelde dat...

05 jun 2018

Al maanden schalden de liedjes door de schoolgang en nu dan eindelijk: optreden in Musis Sacrum, met het Gelders Orkest en theater...

Theater Zand tussen de Tenen

In samenwerking met VluchtelingenWerk Oost Nederland heeft Rhedelijk Cultureel de educatieve voorstelling 'Zand tussen de Tenen' ontwikkeld.