Gastles of lespakket

Vluchtelingen. Mensen die op de vlucht zijn voor oorlog en onderdrukking. Die ons vragen om bescherming. Mensen uit een vreemd, ver land. We horen en lezen erover, en vormen vaak onze mening door wat we zien in het nieuws en op internet. Maar welke mensen zitten er achter al deze berichten?

Laten we elkaar ontmoeten Vaak lijken ze veel meer op ons dan je denkt. Gewone mensen die een gewone baan hadden, met gewone hobby’s. Die net als wij het beste willen voor hun gezin. Iets willen bijdragen aan de maatschappij. Daar kun je allemaal achter komen als je met elkaar praat. Want dan is een vluchteling ineens niet meer alleen een nieuwsbericht, maar een mens. Net als jij en ik.

Ons voorlichtingsaanbod bestaat uit:

Ontmoetingen op scholen

Hierbij staat het persoonlijke verhaal van een vluchteling centraal. Een vrijwilliger van VluchtelingenWerk verzorgt de omlijsting en leidt het gesprek. Ontmoetingen op scholen worden georganiseerd voor leerlingen op basisscholen en middelbare scholen tot studenten in vervolgonderwijs.

Toolkit

Ter voorbereiding, verdieping en discussie is er kosteloos een toolkit voor docenten verkrijgbaar.

Lespakketten

Lespakketten voor docenten die zelfstandig aan de slag willen. We hebben gratis lespakketten voor leerlingen in de bovenbouw van het primair onderwijs tot de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en mbo. Klik hier voor alle lespakketten.

Ontmoetingen worden ook georganiseerd voor volwassenen. We verzorgen dit bij maatschappelijke organisaties, verenigingen, gemeenten, serviceclubs, religieuze instellingen, de politie en bedrijven. Meer info vind je in onze flyer.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Neem contact met ons op

Heb je een uurtje tijd voor een bijzondere ontmoeting? We komen graag bij jullie langs. Neem contact met ons op via de gegevens hieronder:

Projectleider Oost Nederland: Maja Wannet
bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl
T  026-3838363 / M 06-12476734

"Met mijn vluchtverhaal krijg ik klassen eventjes helemaal stil'

Op een werkdag vlak voor vaderdag vorig jaar zat Luqman Sesay samen met een meisje een kadootje in elkaar te knutselen. Hij vertelde dat zijn vader jaren eerder ‘thuis in Sierra Leone’ was doodgeschoten. Het meisje reageerde met: Zullen we mijn vader samen delen?

Theater Zand tussen de Tenen

In samenwerking met VluchtelingenWerk Oost Nederland heeft Rhedelijk Cultureel de educatieve voorstelling 'Zand tussen de Tenen' ontwikkeld.