Leer meer over vluchtelingen

Hoe maakt u het onderwerp vluchtelingen bespreekbaar in uw klas? Hoe geeft u goed onderwijs aan een gevlucht kind? Hoe kun jij je als leerling verdiepen in dit thema?

  • U kunt een een voorlichter met een vluchtelingenachtergrond uitnodigen die zijn verhaal vertelt via het project Bekend maakt Bemind. Dat kan ook online.
  • Het theaterprogramma Zand tussen de Tenen is een prachtige opening van de les. U kunt daarnaast ook zelf een lespakket downloaden.
  • Daarnaast hebben we wat goede tips op een rijtje gezet als er een vluchtelingenkind in uw klas komt.
  • Zit je zelf op school en wil je je in dit thema verdiepen? We hebben veel stageplekken voor mbo'ers en hbo'ers!
  • Je vindt ook tips voor werkstukken.

 

Nodig een vluchteling uit

Een leerzame en indrukwekkende manier om leerlingen persoonlijk kennis te laten maken met een vluchtverhaal, is door dit verhaal te laten vertellen door iemand die zelf gevlucht is.

Bezig met een (profiel)werkstuk?

Je vindt op onze website allerlei informatie voor jouw (profiel)werkstuk. We hebben een filmpje en een aantal linkjes voor je op een rij gezet.

Zand tussen de Tenen

Mooie theatermonoloog in combinatie met een gesprek.

Stageplekken bij VWON

Je zoekt een stageplek waar je veel kunt leren, zelf verantwoordelijkheid draagt, in een team werkt én waarin je doelgroep heel divers is? Gevonden!

Een nieuwe klasgenoot

Als een gevlucht kind in Nederland komt, stroomt het zo snel mogelijk in op regulier Nederlands onderwijs. Vaak is dat voor de ouders, het kind en de school een nieuwe situatie.

Lespakketten

Liever zelf aan de slag? Gebruik onze lespakketten voor docenten.

Educatiepakket met de film A KISS

Vluchtelingen als onderwerp bespreken in de klas, kan goed met de film A KISS die slaat een brug tussen twee werelden met een universeel hoofdthema: liefde.

Neem contact met ons op

Heb je een uurtje tijd voor een bijzondere ontmoeting? We komen graag bij jullie langs. Neem contact met ons op via de gegevens hieronder:

Projectleider Oost Nederland: Maja Wannet
bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl
T  026-3838363 / M 06-12476734

Uitgelicht | Scholen

28 sep 2021

Via ons Project Bekend maakt Bemind kwamen Osilah Al Ryabi en kleinkunstenaar en muzikant Sjoerd van Capelleveen met elkaar in contact....

08 apr 2021

Van Harderwijk tot Hardenberg, van Nijmegen tot Nunspeet, bij ons vind je ontzettend veel leuke en leerzame stagevacatures in september...

01 okt 2020

Ik val met mijn neus in de geschiedenis als ik de les bezoek van de Zelfredzaamheidsroute voor statushouders. De cursisten bezochten...