Goed nieuws: Bekend Maakt Bemind gaat door!

Na drie succesvolle jaren vol ontmoeting met vluchtelingen en nieuwe inzichten bij toehoorders, heeft project Bekend maakt Bemind de financiering rond gekregen om door te mogen gaan. We zijn trots en blij met dit goede nieuws, want er is nog altijd het nodige werk aan de winkel om meer begrip voor vluchtelingen te creëren in onze gepolariseerde samenleving.

De methodiek van Bekend maakt Bemind draagt aantoonbaar bij aan het vergroten van draagvlak voor vluchtelingen in Nederland. De effectmeting van Bureau Avance laat zien dat bijna 90% van de deelnemers beter begrijpt hoe het is om te vluchten. Het delen van persoonlijke verhalen en het aangaan van het gesprek van mens tot mens (buiten de politieke discussie om) zijn de succesfactoren van ons project. Dit blijkt ook uit de prachtige reacties die we krijgen op onze voorlichtingen:

“Een indrukwekkende voorlichting, je kon een speld horen vallen. Ik werk al 25 jaar met vluchtelingen, maar realiseer me nu pas hoe weinig ik eigenlijk weet over vluchtelingen en vluchten.”

“Rita was bewonderenswaardig openhartig. Ze raakte ons diep met haar verhaal. Ik voelde de kracht van dit project.”

In de afgelopen drie jaar zijn maar liefst 390 ontmoetingen verzorgd binnen VWON met gemiddeld 25 participanten per sessie. We hebben hiermee bijna 10.000 mensen bereikt!

Benieuwd hoe uw organisatie kan werken aan meer draagvlak en wat Bekend maakt Bemind voor u kan betekenen? Neem contact met ons op via: bekendmaaktbemind-oost@vluchtelingenwerk.nl  / 06-12476734

vrijdag 19 juni 2020