Werken in de ICT

De ICT sector groeit nog enorm en er wordt een breed scala aan professionals gezocht. Het is belangrijk om te weten of de ervaring ligt in de hardware, het beheer of in de software ontwikkeling, met name in de software ontwikkeling zijn veel vacatures. Ook naar certificaten voor bepaalde onderdelen wordt vaak specifiek gevraagd. VWON heeft meerdere contacten in de ICT en heeft ook de mogelijkheid om een kandidaat gratis te laten onderzoeken via Dimension Data op kennis en ervaring mbt de ICT branche, inclusief baanadvies.  Naast de ICT-bedrijven bieden andere bedrijven soms kansen aan. Een voorbeeld is Tennet (Arnhem), die een Python-training aanbiedt aan statushouders met kans op een aanstelling bij het bedrijf. Ook Achmea staat open voor statushouders, die in de ICT aan de slag kunnen. Voor Microsoft e.d. moet men zich vooral richten op de Randstad.

Website-design

Kandidaten, die geïnteresseerd zijn in website-design en al wat ervaring hebben in software-ontwikkeling kunnen in Amsterdam terecht bij het 'Hack Your Future'-programma. Zij bieden een gratis opleiding aan op zondag (valt dus goed te combineren met inburgering) en geven huiswerk mee (studiebelasting is circa 25 uur per week). Je moet uiteraard gemotiveerd zijn en goed overweg kunnen met de Engelse taal, want de lessen zijn in het Engels. Reiskosten worden vergoed.

Opleidingstraject ITPH Academy

Daarnaast kan je ook een gratis opleidingstraject volgen bij ITPH Academy. Je begint met een assessment, waarbij de voorkennis en softskills worden getest. Als dat voldoende is, kan een praktijkgerichte opleiding gevolgd worden, gevolgd door traineeships en stages bij een leerbedrijf. Het opleidingstraject wordt afgesloten met officiële certificaten. De eisen die gesteld worden zijn: minimaal een MBO4 werk- en denkniveau, bij voorkeur in een IT-of bètastudierichting, technisch inzicht, analytisch vermogen, goede softskills, teamspirit en voldoende kennis van het Engels. Bij twijfel over de geschiktheid van de kandidaat, kan er gestart worden met de opleiding 'Computer Rijbewijs'. ITPH-Academy zit in Zwolle.

Interesse?

Voor meer info kun je terecht bij Ton Olofsen (tolofsen@vluchtelingenwerk.nl) / m: 06-55 05 32 69