Noodfonds: financiële ondersteuning voor vluchtelingen

VluchtelingenWerk Oost Nederland heeft een Noodfonds, dat geeft cliënten financiële ondersteuning bij hoge legeskosten, een acute medische behandeling, de kosten om een gezin te herenigen en andere uitzonderlijke situaties die niet onder de reguliere voorzieningen vallen.

Gezinnen herenigen

De meeste aanvragen worden gedaan in het kader van gezinshereniging. Het lukt veel vluchtelingen niet om het hele bedrag van vliegtickets bij elkaar te krijgen en het Noodfonds kan hen met een gift of een lening verder helpen.

Zorgvuldig beslissen

Bedrijven, organisaties, kerken en donateurs van de landelijke vereniging VluchtelingenWerk vullen het Noodfonds. Vluchtelingen krijgen niet zo maar een gift of lening. Het Noodfonds is snel leeg en daarom wordt elke aanvraag zorgvuldig bekeken. Ook is er in de meeste gevallen een drempelbedrag ingesteld wat de vluchtelingen zelf moeten bijdragen.

Help vluchtelingen via het noodfonds

Wie vluchtelingen wil helpen, kan doneren aan VluchtelingenWerk. Wil je dat de donatie specifiek aan het Noodfonds van Oost Nederland ten goede komt, maak dan het bedrag over naar bankrekening NL63 TRIO 0338 4837 99 van VluchtelingenWerk Oost Nederland te Arnhem, onder vermelding van het Noodfonds.

Omroep Gelderland bezocht Freweni, die herenigd werd met haar twee kinderen.

GNG Afl. 3 - Gezinshereniging

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail