Noodfonds: financiële ondersteuning voor vluchtelingen

Voor veel mensen betekent een lening of gift een enorme verandering in hun leven. Een vader kan door een gift zijn kinderen terugzien, een gezin kan door een lening het voorschot op de huur betalen of een asielzoeker kan een verblijfsvergunningprocedure vervolgen door een bijdrage in de legeskosten. Kansen die zij hard nodig hebben in deze fase van hun leven.

Noodfonds

VluchtelingenWerk Oost Nederland heeft een Noodfonds, dat geeft cliënten financiële ondersteuning bij hoge legeskosten, een acute medische behandeling, de kosten om een gezin te herenigen en andere uitzonderlijke situaties die niet onder de reguliere voorzieningen vallen.

Gezinnen herenigen

We krijgen de meeste aanvragen binnen in het kader van gezinshereniging. Het lukt veel vluchtelingen niet om het hele bedrag van vliegtickets bij elkaar te krijgen en het Noodfonds kan hen met een gift of een lening verder helpen. Zo kunnen vaders hun kinderen weer in de armen sluiten en geliefden herenigd worden.

Zorgvuldig beslissen

Bedrijven, organisaties, kerken en donateurs van de landelijke vereniging VluchtelingenWerk vullen het Noodfonds. Vluchtelingen krijgen niet zo maar een gift of lening. Het Noodfonds is snel leeg en daarom wordt elke aanvraag zorgvuldig bekeken door een onafhankelijke commissie. Ook is er in de meeste gevallen een drempelbedrag ingesteld wat de vluchtelingen zelf moeten bijdragen.

Help vluchtelingen via het noodfonds

Wil jij vluchtelingen helpen? Doneer dan aan VluchtelingenWerk. Wil je dat de donatie specifiek aan het Noodfonds van Oost Nederland ten goede komt, maak dan het bedrag over naar bankrekening NL63 TRIO 0338 4837 99 van VluchtelingenWerk Oost Nederland te Arnhem, onder vermelding van het Noodfonds. De verantwoording van het Noodfonds over de afgelopen drie jaar vindt u in dit verslag.

Omroep Gelderland bezocht Freweni, die herenigd werd met haar twee kinderen.

GNG Afl. 3 - Gezinshereniging

Doneer direct

Wil je specifiek doneren aan het Noodfonds van Oost Nederland?
Doneer naar bankrekening

NL63 TRIO 0338 4837 99

van VluchtelingenWerk Oost Nederland te Arnhem, onder vermelding van het Noodfonds