Over ons

VluchtelingenWerk Oost Nederland is een van de vijf regionale stichtingen van de vereniging VluchtelingenWerk Nederland. Onze vrijwilligers en medewerkers ondersteunen asielzoekers en vluchtelingen in met name de provincies Gelderland en Overijssel.

Wat doet VluchtelingenWerk Oost Nederland?

Wij bieden asielzoekers en vluchtelingen juridische ondersteuning in asielzoekerscentra. Wanneer zij in Nederland mogen blijven en verhuizen naar een ‘eigen’ woning begeleiden onze maatschappelijke begeleiders hen bij het opbouwen van een bestaan in Nederland. Uitgeprocedeerde asielzoekers helpen wij bij een vrijwillige terugkeer.  En uiteraard zijn we er ook voor de inburgering. Op de pagina Voor gemeenten, vindt u onze belangrijkste diensten uitgebreider beschreven.

Midden in de samenleving

Onze vrijwilligers en medewerkers begeleiden vluchtelingen in hun eigen gemeente. Zo werken we dus met 63 lokale teams van vrijwilligers en teamleiders. Veel van deze kantoren zijn wijkgericht en bevinden zich op plekken waar mensen samenkomen; zoals in buurthuizen en bibliotheken. Ook werken we veel samen met lokale partners zoals gemeenten, woningcorporaties en burgerinitiatieven.

Ons werkgebied

Het werkgebied van VWON beslaat de provincies Gelderland en Overijssel en de  gemeenten Zeewolde, Veenendaal, Rhenen en Renswoude. In de meeste gemeentes en alle azc's in dit gebied hebben we een kantoor. Benieuwd naar de activiteiten in uw gemeente? Typ dan bovenaan deze pagina uw gemeentenaam of postcode.

Onze vrijwilligers

Onze 4.000 vrijwilligers vormen de kern van onze organisatie. Zij ondersteunen asielzoekers en vluchtelingen met praktische zaken, maar bieden hen ook een luisterend oor. De vrijwilligers vormen de brug tussen de vluchtelingen en de samenleving.

VluchtelingenWerk Oost Nederland is een zelfstandige stichting en lid van de landelijke vereniging VluchtelingenWerk Nederland.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Contact

Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland

Oude Oeverstraat 120 (8ste verdieping)
6811 JZ Arnhem
Tel. 026-3702777
info-oost@vluchtelingenwerk.nl

De ingang van ons gebouw zit aan de Nieuwe Oeverstraat 31-33, dus dat adres kun je het beste als navigatie-adres gebruiken.
Route

Raad van Toezicht en MT

VluchtelingenWerk Oost Nederland wordt dagelijks bestuurd door het MT en de directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht heeft de eindverantwoording.

Klachten en privacy

Wij willen al onze cliënten, relaties en medewerkers (betaald, onbetaald, stagiairs) zorgvuldig behandelen. Toch blijft ons werk het werk van mensen. Er kunnen fouten worden gemaakt.

Belangrijke publicaties

Meer weten over VWON? U kunt het jaarverslag en andere publicaties hier downloaden.