Over ons

Onze organisatie komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Dat is onze missie. Het is wat alle mensen van VluchtelingenWerk met elkaar verbindt en waar we ons dag in dag uit hard voor maken. Nu en in 2021.

Wat doet VluchtelingenWerk Oost Nederland?

Wij bieden asielzoekers en vluchtelingen juridische ondersteuning in asielzoekerscentra. Wanneer zij in Nederland mogen blijven en verhuizen naar een ‘eigen’ woning begeleiden onze maatschappelijke begeleiders hen bij het opbouwen van een bestaan in Nederland. Uitgeprocedeerde asielzoekers helpen wij bij een vrijwillige terugkeer.  En uiteraard zijn we er ook voor de inburgering. Op de pagina Voor gemeenten, vindt u onze belangrijkste diensten uitgebreider beschreven.

VluchtelingenWerk Oost Nederland is een zelfstandige stichting en lid van de landelijke vereniging VluchtelingenWerk Nederland.

Onze vrijwilligers

Onze 2500 vrijwilligers/stagiairs vormen de kern van onze organisatie. Zij ondersteunen asielzoekers en vluchtelingen met praktische zaken, maar bieden hen ook een luisterend oor. De vrijwilligers vormen de brug tussen de vluchtelingen en de samenleving. 
 


Midden in de samenleving

Onze vrijwilligers en medewerkers begeleiden vluchtelingen in hun eigen gemeente. Zo werken we dus met 63 lokale teams van vrijwilligers en teamleiders. Veel van deze kantoren zijn wijkgericht en bevinden zich op plekken waar mensen samenkomen; zoals in buurthuizen en bibliotheken. Ook werken we veel samen met lokale partners zoals gemeenten, woningcorporaties en burgerinitiatieven.

Ons werkgebied

VluchtelingenWerk Oost Nederland is een van de vijf regionale stichtingen van de vereniging VluchtelingenWerk Nederland. Onze vrijwilligers en medewerkers ondersteunen asielzoekers en vluchtelingen in de provincies Gelderland en Overijssel en de  gemeenten Zeewolde, Veenendaal, Rhenen en Renswoude. In de meeste gemeentes en alle azc's in dit gebied hebben we een kantoor. Benieuwd naar de activiteiten in uw gemeente? Typ dan bovenaan deze pagina uw gemeentenaam of postcode.

 

 

Contact

Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland

Oude Oeverstraat 120 (8ste verdieping)
6811 JZ Arnhem
Tel. 026-3702777
info-oost@vluchtelingenwerk.nl

De ingang van ons gebouw zit aan de Nieuwe Oeverstraat 31-33, dus dat adres kun je het beste als navigatie-adres gebruiken.
Route

Raad van Toezicht en MT

VluchtelingenWerk Oost Nederland wordt dagelijks bestuurd door het MT en de directeur-bestuurder. De Raad van Toezicht heeft de eindverantwoording.

Klankbordgroep

VluchtelingenWerk Oost Nederland heeft een klankbordgroep van nieuwkomers en oudkomers uit onze regio.

Belangrijke publicaties

Meer weten over VWON? U kunt het jaarverslag en andere publicaties hier downloaden.

Klachten en privacy

Wij willen al onze cliënten, relaties en medewerkers zorgvuldig behandelen. Toch blijft ons werk het werk van mensen. Er kunnen fouten worden gemaakt.