Overige interessante sectoren

Interesse in Infra, Onderwijs, Kringloop of als zelfstandig ondernemer? Ook in die sectoren hebben we contacten.

Infra

De grond-, weg- en waterbouwbedrijven kunnen personeel gebruiken. Je wordt kosteloos kort opgeleid bij SPG Infravak te Holten om daarna direct (betaald) geplaatst te worden bij een bedrijf, waar je vooral in de praktijk het vak leert.

Onderwijs

Statushouders, die Engels-, Frans-, wiskunde-, natuurkunde-, scheikunde- of informatica-docent zijn geweest, minstens een Bachelor-niveau hebben en graag weer aan de slag willen in het voortgezet onderwijs kunnen een bijscholing krijgen om aan de slag te kunnen als docent. VWON is in gesprek met de onderwijssector en de VO-raad om deze bijscholing die nu nog alleen in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht gegeven wordt, ook naar Oost Nederland te halen.

Kringloop

Kringloopbedrijven bieden vaak een goede opstap naar betaald werk in de vorm van een werkstage. Door de grote variëteit aan werkzaamheden, kan men de Nederlandse taal verder ontwikkelen en werkervaring opdoen onder veelal goede begeleiding. VluchtelingenWerk Nederland heeft een overeenkomst met de brancheorganisatie (BKN).

Zelfstandige Ondernemers

Niet zelden zijn statushouders geïnteresseerd om een eigen onderneming te starten. Men heeft bij voorbeeld een eigen onderneming gehad in het verleden of heeft de ambitie om voor zichzelf te starten.

VWON in samenwerking met IMK-Startkracht organiseert voorlichtingsijeenkomsten voor statushoudersen vertellen over wat er zoal in Nederland bij komt kijken als je je wilt vestigen als zelfstandige, bij voorbeeld over de BBZ-regeling van de gemeente, de Nederlandse belasting en regelgeving, en kunnen daarna statushouders in veel gevallen ondersteunen in het startproces. Daarnaast zijn er meerdere lokale initiatieven, die begeleidingstrajecten aanbieden aan starters.

Interesse?

Voor meer info kun je terecht Ton Olofsen, tolofsen@vluchtelingenwerk.nl.

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail