Goede samenwerking loont!

Bij arbeidsparticipatie is samenwerken cruciaal. Zo hebben we bijvoorbeeld succesvolle samenwerkingen in de zorg en in de bouw. Ook werken we uiteraard samen met gemeentelijke Werkbedrijven.

Voorbeelden van samenwerkingen zijn:

Fit to Care

De zorgsector biedt kansen voor vluchtelingen, omdat er grote tekorten aan arbeidskrachten ontstaan. Vluchtelingen tonen belangstelling voor de zorg. Een aantal van hen heeft ervaring in het land van herkomst. Het project Fit to Care biedt vluchtelingen in Rivierenland de kans om zich te oriënteren op de zorgsector in Nederland. Welke beroepen zijn er, op welke niveaus, hoe ziet de opleiding eruit en past het bij me? In dit project werkt VluchtelingenWerk samen met instellingen in de zorg in Rivierenland en het ROC Rivor. Ook Werkzaak Rivierenland is bij het project betrokken.

Bouwmensen

Dertig statushouders zijn mede door VluchtelingenWerk Oost-Nederland in anderhalf jaar tijd aan werk geholpen in de bouw. VWON sloeg daarvoor de handen ineen met opleidingsbedrijven, een vakschool en werkbedrijven van gemeenten. VWON werkt voor het aan de slag helpen van statushouders in de bouw in de regio’s Geldermalsen en Nijmegen samen met opleidingsbedrijven Bouwmensen, Installatiewerk Nederland en met Schildersvakopleiding Nijmegen.

Ook samenwerken met VluchtelingenWerk Oost Nederland? Neem dan contact op met Ton Olofsen, tolofsen@vluchtelingenwerk.nl.


 

 

 

 


 

 

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail