Wat we voor uw gemeente kunnen betekenen

In veel gemeenten in het hele land verzorgt VluchtelingenWerk praktische hulp bij vestiging en maatschappelijke begeleiding van statushouders. Ook bieden we juridische hulp bij asielprocedures en gezinshereniging. Maar onze vrijwilligers en professionele beroepskrachten doen nog veel meer!

Onze integrale dienstverlening is rond vier thema's georganiseerd: Toelating & Terugkeer, Vestiging & Algemene Diensten, Inburgering en (Arbeids)Participatie. Binnen elk thema bieden we meerdere diensten. Hieronder vindt u een aantal diensten uitgelicht.

In ons productenboek vindt u het totale overzicht met een uitgebreide beschrijving. 

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

VIP 18

VIP 18: Vestigen Inburgeren Participeren. Nederland is voor statushouders in het begin heel complex. In VIP 18 krijgt de vluchteling een traject op maat aangeboden.

 

Participatieverklaringstraject (PVT)

Alle vluchtelingen en andere nieuwkomers moeten een ‘participatieverklaring’ tekenen. VluchtelingenWerk biedt een compleet traject hiervoor.

Inburgering

Mensen die voor lange tijd met een verblijfsvergunning in Nederland komen wonen, moeten Nederlands leren spreken en weten hoe de samenleving in elkaar zit.

Arbeidsparticipatie

Werk is een sterke integratiemotor om een plek in de maatschappij te verkrijgen. Steeds meer gemeenten zetten extra in op (arbeids)participatie voor vluchtelingen.

Informatie en advies

Het informatie- en adviespunt is een laagdrempelige voorziening waar vluchtelingen wekelijks terecht kunnen voor  informatie en advies.

Uitvoering huisvesting statushouders

Gemeenten hebben de wettelijke taak jaarlijks een vastgesteld aantal statushouders uit de centrale opvanglocaties huisvesting te bieden.

Toelating en terugkeer

VluchtelingenWerk biedt individuele informatie en juridische ondersteuning op het terrein van toelating asiel, gezinshereniging en terugkeer.

Ouders en kinderen

Voor ouders en hun kinderen in AZC's en de gemeenten heeft VluchtelingenWerk verschillende projecten. Deze projecten zijn op maat gemaakt voor de specifieke situaties in de gemeenten.

Contact voor gemeenten

Als uw gemeente al samenwerkt met VluchtelingenWerk dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon: een teamleider in uw gemeente of de regiomanager.

Als we nog niet samenwerken, kunt u vragen naar één van de regiomanagers. Hun contactgegevens vindt u hier.
Of via het hoofdkantoor: 026-3702777 of info-oost@vluchtelingenwerk.nl

 

Werken in de bouw, dat biedt kansen

16-10-2018

Vluchtelingen willen graag aan het werk. De bouwsector zoekt werknemers. De gemeente Nijmegen wil zoveel mogelijk mensen uit de uitkering.