LiNk

Eind 2015 is in Nijmegen het project LiNk gestart. Dit is een project van Vluchtelingenwerk Oost Nederland, speciaal voor de groep jonge Eritrese vluchtelingen die op de Griftdijk in Lent zijn komen wonen.

LiNk ondersteunt deze jonge vluchtelingen bij hun integratie en participatie. Daarvoor ontvangen ze een training waarin ze op zoek gaan naar hun kracht en kwaliteiten en leren hoe ze hun zelfredzaam kunnen vergroten. Ze wonen themabijeenkomsten bij over onderwerpen als gezondheid, budgettering en omgaan met stress. Ook zijn er leuke excursies: de natuur in, of een bezoek aan een hobbycentrum. Ze gaan sporten en koken met andere jongeren en worden, als ze dit graag willen, gekoppeld aan een gastgezin om gezellig samen te eten en meer te leren over het Nederlandse leven. Maatjes ondersteunen hen tenslotte bij hun verdere activering en helpen hen om passend vrijwilligerswerk te vinden, een cursus of een leuke sportclub.

Neem voor meer informatie contact op met Ans Aerts, Vluchtelingenwerk Oost Nederland, tel. 024-3221177 of mobiel: 06-19732355, e-mail: aaerts@vwon.nl
 

Deel dit met anderen