VoorleesExpress

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks worden voorgelezen door vrijwilligers. Dit project wordt uitgevoerd door VluchtelingenWerk Oost Nederland in Ede, Harderwijk, en Arnhem. Vanaf september 2017 start de VoorleesExpress ook in Barneveld.

Als voorlezer lees je wekelijks voor aan kinderen die opgroeien met een taalachterstand. Je leest twintig keer voor bij het gezin thuis, op een vaste avond en tijd. Als voorlezer laat je ouders en kinderen langzaam wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Met het gezin kijk je hoe het voorlezen het beste past in hun thuissituatie. Je wordt daarbij intensief begeleid door een coördinator. Ook bezoek je regelmatig met het gezin de bibliotheek. De tijdsinvestering is gemiddeld 2,5 uur per week. De VoorleesExpress is zowel voor de gezinnen als voorlezers een bijzondere en leerzame ervaring.

Kijk ook bij vrijwilligersvacatures in Arnhem,  Ede en Harderwijk! Voor meer informatie over het project, de vacatures en het aanmelden van kinderen kun je terecht bij www.voorleesexpress.nl en dan bij de locatie kijken.

De VoorleesExpress wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, St. Kinderpostzegels, De Kiwanis Club, de gemeenten Arnhem, Ede en Harderwijk en Stichting BurgerWeeshuis Harderwijk.

 

Deel dit met anderen