Voor werkgevers

Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor u als werkgever om vacatures te vervullen en de nodige diversiteit op de werkvloer te krijgen. De meeste vluchtelingen willen het liefst zo snel mogelijk aan de slag. Daarnaast is werk de beste manier om te integreren. VluchtelingenWerk brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar. Dat is goed voor werkgevers, vluchtelingen en voor Nederland.

Wel moeten vluchtelingen een extra kloof overbruggen zoals het leren van de taal, het inburgeringsexamen halen, en bekend raken met de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur. VluchtelingenWerk begeleidt hen om deze brug te slaan om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Daarvoor zoeken wij samenwerking met werkgevers, opleiders en de lokale overheid. Samen maken we het verschil!

Samenwerking met bedrijven: Tegelzetter Chadi

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail

Bied vluchtelingen een kans

Op verschillende locaties in Oost Nederland gaan statushouders actief aan de slag met het project VIP. Hiermee slaan we een brug tussen de arbeidsmarkt en de ervaring van de vluchteling. U bent hierbij nodig.

Goede samenwerking loont!

Bij arbeidsparticipatie is samenwerken cruciaal. Zo hebben we bijvoorbeeld succesvolle samenwerkingen in de zorg en in de bouw. Ook werken we uiteraard samen met gemeentelijke Werkbedrijven. 

Contactpersoon voor werkgevers

Heeft u een baan, stageplek of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Of wilt u meer informatie over andere vormen van samenwerking met VluchtelingenWerk? Dan komen we graag met u in contact.

Ton Olofsen
tolofsen@vluchtelingenwerk.nl
06-55053269

Uitgelicht

[created]

Van de vluchtelingen die in 2014 een verblijfsvergunning kregen, had na tweeënhalf jaar 11% een baan, meestal in deeltijd en met een...

[created]

Nieuwkomers bereiden zich voor op de arbeidsmarkt
Een grauwe, koude en regenachtige herfstdag. Een middag waarbij de meeste mensen...