Voor werkgevers

Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor u als werkgever om vacatures te vervullen en de nodige diversiteit op de werkvloer te krijgen. VluchtelingenWerk brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar. Dat is goed voor werkgevers, vluchtelingen en voor Nederland.

De kloof overbruggen

Uiteraard moeten vluchtelingen een extra kloof overbruggen zoals het leren van de taal, inburgeringsexamens en bekend raken met de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur. VluchtelingenWerk begeleidt hen om deze brug te slaan om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Dat doen we met vrijwillige arbeidscoaches en door het project VIP. Wij werken samen met werkgevers, opleiders en de lokale overheid. Zo ontstaan er mooie arbeidskansen voor vluchtelingen. Samen maken we het verschil!

Kijk hoe vakman Chadi weer aan de slag ging als tegelzetter.

Samenwerking met bedrijven: Tegelzetter Chadi

VIP: voorbereiding op de arbeidsmarkt

Op verschillende locaties in Oost Nederland gaan statushouders actief aan de slag met het project VIP. Hiermee slaan we een brug tussen de arbeidsmarkt en de ervaring van de vluchteling. U bent hierbij nodig.

Goede samenwerking loont!

Samenwerken is cruciaal. Zo hebben we bijvoorbeeld succesvolle samenwerkingen in de zorg en in de bouw. Ook werken we uiteraard samen met gemeentelijke Werkbedrijven. 

Contactpersoon voor werkgevers

Heeft u een baan, stageplek of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Of wilt u meer informatie over andere vormen van samenwerking met VluchtelingenWerk? Dan komen we graag met u in contact.

Ton Olofsen
tolofsen@vluchtelingenwerk.nl
06-55053269

Uitgelicht

[created]

27 toekomstige collega's luisteren ademloos naar Amjad's verhaal. Hoe hij in februari 2011 de eerste bom hoorde vallen, hoe hij 15...

[created]

Vluchtelingen willen graag aan het werk. De bouwsector zoekt werknemers. De gemeente Nijmegen wil zoveel mogelijk mensen uit de...

[created]

Hassan (woonachtig in Goor) is nog bezig met zijn inburgeringscursus, maar is nu al aan het werk.  Half juli is hij gestart bij BRM...