Voor werkgevers

Laten we vluchtelingen als een kans zien. Een kans voor u als werkgever om vacatures te vervullen en de nodige diversiteit op de werkvloer te krijgen. VluchtelingenWerk brengt werkgevers en vluchtelingen bij elkaar. Dat is goed voor werkgevers, vluchtelingen en voor Nederland.

De kloof overbruggen

Uiteraard moeten vluchtelingen een extra kloof overbruggen zoals het leren van de taal, inburgeringsexamens en bekend raken met de Nederlandse arbeidsmarkt en (werk)cultuur. VluchtelingenWerk begeleidt hen om deze brug te slaan om volwaardig en duurzaam mee te kunnen doen in de Nederlandse maatschappij. Dat doen we met vrijwillige arbeidscoaches en door het project VIP. Wij werken samen met werkgevers, opleiders en de lokale overheid. Zo ontstaan er mooie arbeidskansen voor vluchtelingen. Samen maken we het verschil!

Kijk hoe vakman Chadi weer aan de slag ging als tegelzetter.

Samenwerking met bedrijven: Tegelzetter Chadi

VIP: voorbereiding op de arbeidsmarkt

Op verschillende locaties in Oost Nederland gaan statushouders actief aan de slag met het project VIP. Hiermee slaan we een brug tussen de arbeidsmarkt en de ervaring van de vluchteling. U bent hierbij nodig.

Meer begrip op de werkvloer

Meer begrip voor en kennis over vluchtelingen is heel zinvol, ook op de werkvloer.

Goede samenwerking loont!

Samenwerken is cruciaal. Zo hebben we bijvoorbeeld succesvolle samenwerkingen in de zorg en in de bouw. Ook werken we uiteraard samen met gemeentelijke Werkbedrijven. 

Contactpersoon voor werkgevers

Heeft u een baan, stageplek of werkervaringsplek voor een vluchteling beschikbaar? Of wilt u meer informatie over andere vormen van samenwerking met VluchtelingenWerk? Dan komen we graag met u in contact.

Pieter van den Ende, pvandenende@vluchtelingenwerk.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Elk kwartaal stuurt VluchtelingenWerk Oost Nederland een digitale nieuwsbrief naar externe contacten.

Uitgelicht

[created]

Onze webinargasten gingen op 9 november in gesprek over inclusief beleid. Dit was het derde webinar dat provincie Gelderland en...

[created]

Ik val met mijn neus in de geschiedenis als ik de les bezoek van de Zelfredzaamheidsroute voor statushouders. De cursisten bezochten...

[created]

Webinar Matching that Matters terugkijken? Bekijk de uitzending op Vimeo.