Word stagiair

Je zoekt een stageplek waar je veel kunt leren, zelf verantwoordelijkheid draagt, in een team werkt én waarin je doelgroep heel divers is? Gevonden! VluchtelingenWerk is een fantastische stageplek voor studenten Social Work, SJD, Toegepaste Psychologie of HBO-recht. En met 63 locaties in Overijssel en Gelderland, kun je vast terecht op een plek in jouw omgeving.

Elk half jaar starten stagiaires bij VluchtelingenWerk. De juridische stagiares houden zich vooral bezig met asielprocedures en procedures tot gezinshereniging. Dat kan zowel op een AZC zijn als in een gemeente, of een combi daarvan. Stagiaires Social Work helpen vluchtelingen om hun plek te vinden in de nieuwe gemeente. 

Jonathan is stagiair Social Work, bekijk het filmpje voor een indruk!

Jonathan en Yemane - VluchtelingenWerk Oost Nederland

NB: Wij hebben zeer beperkte mogelijkheden voor afstudeerstages of - onderzoeken. Voor MBO stagiaires hebben wij ook zeer beperke mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij helaas geen plaats bieden aan maatschappelijkestages voor middelbareschool scholieren.

‘Ik sta dichtbij mijn cliënt en zij zijn blij met de begeleiding'

23-11-2018

Ibitsame El Kafroune rijdt drie dagen per week van Leerdam naar Ede voor haar stage.

‘Én veel leren, én het ontzettend naar mijn zin hebben’

Sinds 1 september 2018 loopt Britt de Boer stage bij VluchtelingenWerk Oost Nederland. Britt: ‘Wat mij het meeste opvalt is dankbaarheid. ...’

'Deze stageplek is genieten'

11-12-2018

"Waar gerechtigheid bestaat is een thuis’’, aldus de prachtige uitspraak van de Jemenitische Yunnes. Samen met zijn coach, stagiair Tom, wil hij in Nederland een nieuwe toekomst op te bouwen.