vrijdag 7 september 2018

De Syrische Johnny en Khose nodigen je uit voor de Open azc dag op 22 september. Bekijk het filmpje!

Op zaterdag 22 september 2018 openen 40 asielzoekerscentra (azc's) hun deuren voor bezoekers. Ben jij altijd al benieuwd geweest naar het leven op een azc? Kom dan zeker langs.

 

Kom je naar de Open azc dag 2018? | VluchtelingenWerk Nederland

Je bent van harte welkom

Op zaterdag 22 september -tevens Nationale Burendag- staan de deuren voor iedereen open van 13.00 tot 16.00 uur. Kom ook en neem je vrienden, collega's en familie mee!

Door ontmoetingen tussen Nederlanders en de bewoners van het asielzoekerscentrum ontstaat er begrip voor de situatie van vluchtelingen. Daardoor vergroten we het draagvlak en krijgen bezoekers een beeld van het werk dat VluchtelingenWerk en andere organiserende partijen doen. Zet deze bijzondere dag alvast in jouw agenda!

Locaties en programma

De deelnemende locaties staan op openazc.nl. Per locatie kun je het dagprogramma zien. De programma's kunnen verschillen per locatie.

Nationale Burendag

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Samenwerkende partners

Voor de vierde keer organiseert VluchtelingenWerk in samenwerking met het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid een Open azc dag. De asielzoekerscentra worden gerund door het COA; VluchtelingenWerk is op de centra aanwezig als onafhankelijke belangenbehartiger. Alle partners zijn actief bij de asielprocedure en hechten belang aan draagvlak voor vluchtelingen.

Deel dit met anderen