Mahammed (29): 'Mijn droom is een goede baan en een goed leven'

Vijf jaar geleden moest Mahammed door de oorlog noodgedwongen vluchten. In Nederland ging hij samen met zijn jobcoach op zoek naar een passende baan, het liefst in de administratie.

Mahamad snel aan de slag

'In Somalië heb ik zaken als de Engelse taal, Microsoft Word, Excel en Powerpoint geleerd. Ik wilde graag een administratieve functie bij een telecombedrijf. Maar door de oorlog moest ik vluchten. Nu heb ik via Startbaan een stage gevonden bij Iriz Thuiszorg op de administratie. Soms is het nog moeilijk omdat ik door de taal nog niet alles begrijp, maar mijn jobcoach heeft mij veel geholpen. Ik hoop hier later te kunnen werken en voor mijn broertje en zusje te kunnen zorgen.'

Project Startbaan

Door hun achtergrond hebben vluchtelingen vaak een ongekende motivatie om te werken aan hun toekomst. Toch is het vinden van werk soms lastig. Met het project Startbaan zetten VluchtelingenWerk en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF zich in om zeshonderd vluchtelingen naar een baan, opleiding of stageplaatsen te begeleiden. Na drie jaar is het project afgerond en zijn niet de beoogde zeshonderd, maar 789 vluchtelingen toegetreden tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Lees meer over ons project Startbaan.

Filmpje

In het filmpje vertelt Mahamed over het project Startbaan en wat hij hoopt voor zijn toekomst (1:43):

Vluchteling Mahamed vertelt over wat Startbaan voor hem betekent

Deel dit met anderen

Meer persoonlijke verhalen

Ben je vrijwilliger, vluchteling of sympathisant en heb je ook een interessant verhaal? Laat het ons weten!