Open azc dag

Ieder jaar organiseren wij een landelijke Open azc dag, een gezamenlijk initiatief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland. Het is nog onduidelijk of er dit jaar een Open azc dag zal plaatsvinden.

Open azc dag 2019Een kijkje in het azc

Alle centra van het COA openen deze dag de deuren zodat publiek, bedrijven en relaties een kijkje kunnen nemen in het azc in de buurt. Tijdens de open dag kun je vluchtelingen ontmoeten. Maar je kunt ook deelnemen aan een rondleiding en het leven in een azc ervaren. Ook kun je lekkere hapjes proeven uit diverse landen of meedoen met een workshop. Daarnaast kun je kennismaken en vragen stellen aan medewerkers van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de opvang en begeleiding en toelating van vluchtelingen. Ieder asielzoekerscentrum heeft zijn eigen programma.

Doel van de Open azc dag

Het primaire doel van de Open azc dag is het vergroten van draagvlak voor vluchtelingen in Nederland door ontmoeting tussen de bewoners en Nederlanders.

Open azc dag 2020

Vanwege het coronavirus is het dit jaar niet mogelijk om de Open azc dag te organiseren zoals voorgaande jaren. Wij zijn aan het bekijken of er alternatieve mogelijkheden zijn om de Open azc dag vorm te geven zodat deze toch doorgang kan vinden dit najaar. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zullen we dit via verschillende communicatiekanalen laten weten. En anders ontvangen we je graag in 2021 in een van de asielzoekerscentra.

Open azc dagen in voorgaande jaren

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens de open dag? Bekijk dan onderstaande filmpjes met een impressie van de Open azc dag van voorgaande jaren of lees het verslag van de open dag in azc Utrecht vorig jaar.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: