Open azc dag 2020

De afgelopen 5 jaar hebben we jaarlijks een open dag georganiseerd. Dit is een gezamenlijk initiatief van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), het ministerie van Justitie en Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland.

Geen landelijke open dag in 2020, wel online binnenkijken in een azc

Vanwege het coronavirus is het dit jaar helaas niet mogelijk om de Open azc dag te organiseren zoals voorgaande jaren. Om je toch een inkijkje te geven in het leven op een azc is er door COA in samenwerking met de partners de film 'Azc in beeld' gemaakt. 

Azc in beeld - ontmoet bewoner Ayoub

Ook zijn er locaties die samen met bewoners een azc-krant maken en verspreiden in de buurt. Uiteraard hopen we je in 2021 wel weer te kunnen ontvangen in een van de azc’s tijdens de landelijke Open azc dag.

Wat houdt de Open azc dag in?

Tijdens de landelijke open dag openen alle opvangcentra van het COA de deuren zodat publiek, bedrijven en relaties een kijkje kunnen nemen in het azc in de buurt. Tijdens de open dag kun je vluchtelingen ontmoeten. Maar je kunt ook deelnemen aan een rondleiding en het leven in een azc ervaren. Ook proef je lekkere hapjes uit diverse landen of meedoen met een workshop. Daarnaast kun je kennismaken en vragen stellen aan medewerkers van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de opvang en begeleiding en toelating van vluchtelingen. Ieder asielzoekerscentrum heeft zijn eigen programma.

Doel van de Open azc dag

Het primaire doel van de Open azc dag is het vergroten van draagvlak voor vluchtelingen in Nederland door ontmoeting tussen de bewoners en Nederlanders.

Open azc dagen in voorgaande jaren

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens de open dag? Bekijk dan onderstaande filmpjes met een impressie van de Open azc dag van voorgaande jaren of lees het verslag van de open dag in azc Utrecht vorig jaar.


Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: