VluchtelingenWerk en jouw bedrijf

Wij kunnen en willen ons werk niet alleen doen. VluchtelingenWerk werkt graag samen met andere organisaties – waaronder bedrijven. Wil je als bedrijf iets betekenen voor VluchtelingenWerk? Dat kan, op allerlei manieren. Klik op de foto's voor inspirerende voorbeelden. Daaronder lees je meer over de mogelijkheden.

  • VluchtelingenWerk ontvangt steun van vele bedrijven en instellingen. Dankzij deze bijdragen en die van onze donateurs, de Nationale Postcode Loterij en anderen, kunnen wij ons blijvend inzetten voor vluchtelingen in Nederland.

    Alle samenwerkingspartners: bedankt!

  • Veel vluchtelingen willen hun ervaring en talent inzetten. Maar ze krijgen moeizaam toegang tot de arbeidsmarkt. Uitzendorganisatie Manpower stimuleert werkgevers om vluchtelingen in dienst te nemen en helpt vluchtelingen om hun capaciteiten te ontwikkelen. Manpower deelt kennis over arbeidsmarkt en bedrijfsbenadering met VluchtelingenWerk. Omgekeerd bieden wij Manpower trainingen interculturele communicatie.

    Manpower ontwikkelt talent

  • In december 2016 deelde Jumbo 1000 vouchers ter waarde van 25,-  uit aan vluchtelingen. Hiermee konden zij net wat extra boodschappen voor de feestdagen halen! In voorgaande jaren doneerden klanten van Jumbo duizenden kerstpaketten om uit te delen aan vluchtelingen.

    Supermarkt Jumbo deelt vouchers uit

Mogelijkheden voor jouw bedrijf

Ook samenwerken met VluchtelingenWerk? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Download de brochure bekijk het filmpje of lees meer hieronder.

1. Steun ons werk financieel

Vrije giften zijn welkom, maar geoormerkte donaties zijn ook een optie. Op onze projectenpagina  kun je een keuze maken, zodat voor iedereen duidelijk is waar het geld aan besteed wordt.

2. Bied kansen op werk

Veel vluchtelingen willen niets liever dan aan de slag gaan. Wij helpen ze zich voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt, bedrijven helpen hen door bijvoorbeeld stageplaatsen en ontmoetingen op de werkvloer te bieden. Dergelijke stages en ontmoetingen kunnen uitmonden in betaalde banen, maar dat hoeft niet per se.  Bekijk wat VluchtelingenWerk doet en wat bedrijven kunnen doen op het gebied van werk voor vluchtelingen.

3. Werk samen met ons aan draagvlakversterking

Net zoals bijvoorbeeld uitgeverij Van Dale deed via de publicatie van dit interview met vluchtelingen in het Taaljaarboek 2016.

4. Ontwikkel samen met ons nieuwe producten of diensten

Zo ontwikkelde consultancybedrijf CapGemini samen met ons e-learning modules voor de vrijwilligers van VluchtelingenWerk.

5. Werk samen met ons aan lobby en beleidsbeïnvloeding

Bijvoorbeeld: advocatenkantoor Prakken d'Oliveira en VluchtelingenWerk werken nauw samen in het kader van strategisch procederen.

6. Help ons om meer te doen met minder geld

Een goed voorbeeld is online mediabureau KrabMedia. Zij produceerden tegen kostprijs een filmpje met testimonials van bedrijven over hun samenwerking met VluchtelingenWerk.

Heb je een heel ander idee en wil je even sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op op.

Contact

Heb je een idee voor samenwerking of wil je gewoon even sparren over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op: