VluchtelingenWerk en jouw bedrijf

Wil je als bedrijf iets betekenen voor VluchtelingenWerk? Dat kan, op allerlei manieren. Klik op de foto's voor een paar inspirerende voorbeelden. En lees daar meer over de verschillende mogelijkheden.

 • Capgemini is een in Frankrijk opgerichte consultancybedrijf in ICT. Ontwikkelde een e-learningmodule over integratie voor VluchtelingenWerk.

  Capgemini ontwikkelt e-learningmodules

 • Veel vluchtelingen willen hun ervaring en talent inzetten. Maar ze krijgen moeizaam toegang tot de arbeidsmarkt. Uitzendorganisatie Manpower stimuleert werkgevers om vluchtelingen in dienst te nemen en helpt vluchtelingen om hun capaciteiten te ontwikkelen. Manpower deelt kennis over arbeidsmarkt en bedrijfsbenadering met VluchtelingenWerk. Omgekeerd bieden wij Manpower trainingen interculturele communicatie.

  Manpower ontwikkelt talent

 • Starbucks nam VluchtelingenWerk in 2016 op als goed doel en startte daarom de actie 'Red Cup'. Bij elk verkochte warme drank (red cup) ontving VluchtelingenWerk een donatie.

  Starbucks en de 'Red Cup'-actie

 • Het Koninklijk Concertgebouw Orkest organiseerde in oktober en november kamerconcerten in verschillende asielzoekerscentra. Vanwege het grote succes willen ze dit concept in 2017 een vervolg geven.

  Kamerconcerten door het Koninklijk Concertgebouw Orkest

 • Adviesbureau GITP gaat verschillende trainingen voor VluchtelingenWerk ontwikkelen op het gebied van vooroordelen en hoe hiermee om te gaan.

  GITP ontwikkelt speciale trainingen

 • In december 2016 deelde Jumbo 1000 vouchers ter waarde van 25,-  uit aan vluchtelingen. Hiermee konden zij net wat extra boodschappen voor de feestdagen halen! In voorgaande jaren doneerden klanten van Jumbo duizenden kerstpaketten om uit te delen aan vluchtelingen.

  Supermarkt Jumbo deelt vouchers uit

 • Tele2 organiseerde in november 2015 excursies in vijf winkels een excursie voor een aantal inburgeringsklassen van VluchtelingenWerk. Tijdens de excursies konden de inburgeraars personeel van Tele2 ontmoeten en praten over werken in Nederland en een workshop Sales volgen.

  Tele2 organiseert excursies voor inburgeringsklassen

Mogelijkheden voor jouw bedrijf

Ook iets doen voor vluchtelingen? Er zijn meerdere mogelijkheden.

Stageplaatsen of banen bieden

Veel vluchtelingen willen niets liever dan aan de slag gaan. Wij helpen ze zich voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt, door het bieden van bijvoorbeeld stageplaatsen en ontmoetingen met het bedrijfsleven. Dergelijke stages en ontmoetingen kunnen uitmonden in betaalde banen, maar dat hoeft niet per se. Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden om vluchtelingen kennis te laten maken met jouw bedrijf.

Geld doneren

Als jouw bedrijf een donatie wil doen aan VluchtelingenWerk, bijvoorbeeld via een collecte onder de medewerkers, een sponsorloop of bij een speciale gelegenheid, is het mogelijk om dit bedrag als cofinanciering aan één van onze projecten te besteden. Zo is voor iedereen duidelijk wat er met het geld gedaan wordt en wat de resultaten zullen zijn. Op onze projectenpagina kun je een keuze maken, zodat je precies waar wij jullie donatie voor gebruiken. Uiteraard is het mogelijk om met ons te bespreken wat het meest passend is.

Een activiteit organiseren

De meeste activiteiten van bedrijven zijn lokaal en worden uitgevoerd in samenwerking met onze regionale stichtingen. Het is daarom het makkelijkst om rechtstreeks contact op te nemen met de regionale stichting bij jou in de buurt. Je vindt het overzicht hier. Heb je een idee voor een landelijke activiteit, neem dan contact met ons op via het e-mailadres of telefoonnummer onderaan deze pagina.

Spullen doneren

VluchtelingenWerk houdt zich in principe niet bezig met het inzamelen en verdelen van spullen. Dat doet het Rode Kruis, de organisatie die – nu tijdelijk ook in Nederland –  zorgt voor noodhulp. Je kunt contact opnemen met Nico Zuurmond via nzuurmond@redcross.nl.

Iets anders doen

Heb je een heel ander idee dat je graag met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat we samen kunnen doen.

Meer informatie en contact

Neem contact op met Sylvia van de GraafWil je meer informatie, sparren of ideeën uitwisselen? Neem dan contact op met onze intermediair zakelijke relaties Sylvia van de Graaf: