VluchtelingenWerk en bedrijven

Wij kunnen en willen ons werk niet alleen doen. Wil jij als bedrijf ook iets betekenen voor vluchtelingen? Dat kan! Samen maken we het verschil. Hoe? Hieronder lichten we een aantal inspirerende en leuke voorbeelden uit.

Verbindende campagnes en evenementen

Onze campagnes en evenementen waarmee we Nederlanders en vluchtelingen samenbrengen, creëren veel sympathie en free publicity. Is 'verbinding' ook voor jouw bedrijf een kernwaarde, dan werken we heel graag samen!

  • Met onze succesvolle campagne ‘Bakkie Doen?’ brengen we op Wereldvluchtelingendag Nederlanders en vluchtelingen met elkaar in contact, onder het genot van een lekker bakkie koffie en een flinke dosis gezelligheid. Hierin werken we nauw samen met Connexxion en dit jaar ook NS.
  • Aan de vooravond van de Olympische Winterspelen, organiseerden ManPower en VluchtelingenWerk een beginnersles schaatsen voor vluchtelingen op de 'Coolste Baan van Nederland'.

Gezamenlijke lobby

Samen met bedrijven hebben we meer impact in lobby en beleidsbeïnvloeding:

  • Samen met Ben & Jerry's voerden we de campagne Together for Refugees, voor meer hervestigingsplaatsen voor vluchtelingen in Nederland en Europa.

Vluchtelingen aan het werk

Bedrijven zoeken nieuwe medewerkers. Vluchtelingen willen dolgraag aan de slag. Een ideale match dus, als we inspelen op de talenten van mensen én oog hebben voor succesfactoren als scholing, begeleiding en interculturele communicatie. VluchtelingenWerk zet haar expertise en landelijke netwerk in om vluchtelingen duurzaam naar werk te begeleiden.

  • Mede dankzij de financiële steun van de Rabobank Foundation, helpen we vluchtelingen met het project Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP2) bij het maken van een goede start op de Nederlandse arbeidsmarkt. We werken hierin samen met veel bedrijven. Ook meedoen? Lees meer
  • ManpowerGroup en VluchtelingenWerk slaan samen de handen ineen om de positie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt te versterken.
  • Samen met bedrijven zoals Hilton Nederland organiseren we periodieke meet & greets voor werkzoekende vluchtelingen.

Steun ons financieel

Zonder financiële steun kunnen we veel belangrijk werk voor vluchtelingen niet doen. Mogen we op jullie rekenen? Vrije giften of donaties voor een van onze projecten zijn van harte welkom op: NL22FVLB0225867710 t.n.v. VluchtelingenWerk Nederland. Heel veel dank!

Gratis dienstverlening

Steun ons vanuit jullie core business en expertise! Een paar voorbeelden:

Vluchtelingenwerk wil haar dienstverlening continue verbeteren en heeft de ambitie vluchtelingen nog meer op maat te ondersteunen, inspelend op individuele behoeften (vraag) met inzet van onze duizenden vrijwilligers in heel Nederland (aanbod). Samen met Deloitte onderzoeken we hoe we vraag een aanbod optimaal kunnen 'matchen'. GITP/PiCompany ondersteunt ons met haar expertise gericht op talent- en teamontwikkeling.

 

Kom in actie!

Samen met medewerkers, klanten en/of leveranciers in actie komen voor vluchtelingen zorgt voor extra binding met elkaar én geeft een goed gevoel. Op ons actieplatform start je eenvoudig een eigen sportieve, culinaire of creatieve andere donatieactie en helpen we je met praktische tips. Veel plezier en succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

Samenwerkingspartners: bedankt!

 

 

Interesse in een samenwerking?

Wij gaan graag in gesprek om de wederzijdse wensen en kansen te verkennen. Neem contact op met Michiel Slot, intermediair zakelijke relaties VluchtelingenWerk Nederland, via 06 57 66 62 34 of mslot@vluchtelingenwerk.nl.