Dankzij KPN konden veel vluchtelingen een wedstrijd van Oranje bijwonen

VluchtelingenWerk en bedrijven

Wij kunnen en willen ons werk niet alleen doen. Wil jouw bedrijf ook iets betekenen voor vluchtelingen? Dat kan! Samen maken we het verschil. Hoe? Zie hieronder voor inspiratie & contact.

Vluchtelingen aan het werk

VluchtelingenWerk is dé expert om vluchtelingen naar de arbeidsmarkt te begeleiden, met een landelijk netwerkWerkgevers zoeken nieuw personeel. Vluchtelingen willen dolgraag aan de slag. Maar hoe maken we een goede match, zorgen we ervoor dat de tijdsinvestering van bedrijf en nieuwkomer rendeert en voorkomen we uitval? VluchtelingenWerk is dé expert, met een landelijk netwerk. Binnen ons project Vluchtelingen Investeren in Participeren (VIP) hebben we een succesvolle methodiek ontwikkeld om nieuwkomers toe te leiden naar de arbeidsmarkt. Vele gemeenten en bedrijven werken al met ons samen volgens deze aanpak.

Met ManpowerGroup, Refugee Talent Hub e.a. organiseren we meet & greets voor werkzoekende vluchtelingen en werkgevers. Werving & selectie is één. Minstens zo bepalend voor het uiteindelijke succes, is een goede landing op de werkvloer en begeleiding gaandeweg. Daarom ondersteunt en ontzorgt VluchtelingenWerk werkgevers hierin, met een (kostprijs) aanbod van onder meer individuele arbeidscoaching en trainingen interculturele communicatie voor onze preferred partners. Interesse in samenwerking? Neem contact met ons op. We gaan graag in gesprek.

Help nieuwkomers met uw donatie(actie) de stap naar werk te maken

Met ons project VIP helpen we duizenden nieuwkomers hun tijdelijke afstand tot werk te overbruggen. VIP wordt mede mogelijk gemaakt door het Europese Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF) en Rabobank Foundation. De "BV Nederland", op zoek naar personeel, heeft hier baat bij. Mogen wij ook een beroep op u doen? Zonder uw steun kunnen we veel belangrijk werk voor vluchtelingen niet voortzetten! Doneer nu voor VIP of een van onze andere projecten op: NL22FVLB0225867710 t.n.v. VluchtelingenWerk Nederland. Dank!

Kom je graag in actie voor vluchtelingen, samen met collega's en/of klanten? Op ons actieplatform start je eenvoudig je eigen sportieve of andere donatieactie en helpen we je met praktische tips. Veel plezier!

Tips & tricks voor werknemers en werkgevers

Drie voormalig vluchtelingen geven in deze video tips & tricks voor het vinden van een baan in Nederland. Zij hebben het VIP-programma van VluchtelingenWerk Nederland gevolgd. Wil je als werkgever statushouders een baan aanbieden? Zie ook deze praktische tips!

Tips en tricks voor het vinden van een baan (NED)

Verbindende campagnes en evenementen

Tijdens onze actie 'Bakkie Doen?' drinken vluchtelingen een bakkie koffie met NederlandersOnze campagnes en evenementen waarmee we Nederlanders en vluchtelingen samenbrengen, creëren veel sympathie en free publicity. Is 'verbinding' ook voor jouw bedrijf een kernwaarde, dan werken we graag samen!

Met onze succesvolle campagne 'Bakkie Doen?' brengen we op Wereldvluchtelingendag Nederlanders en vluchtelingen met elkaar in contact, onder het genot van een lekker bakkie koffie en een flinke dosis gezelligheid. Hierin werken we nauw samen met Connexxion en NS.

Aan de vooravond van de Olympische Winterspelen, organiseerden Manpower en VluchtelingenWerk een beginnersles schaatsen voor vluchtelingen op de 'Coolste Baan van Nederland'.

Gezamenlijke lobby

Samen met bedrijven hebben we meer impact in lobby en beleidsbeïnvloeding. Met Ben & Jerry's voerden we de campagne Together for Refugees, voor meer hervestigingsplaatsen voor vluchtelingen in Nederland en Europa.

Gratis dienstverlening

Steun ons vanuit jullie core business en expertise. Enkele voorbeelden:

Vluchtelingenwerk begeleidt vluchtelingen (vraag) op maat, met inzet van onze duizenden vrijwilligers in heel Nederland (aanbod). Samen met Deloitte onderzoeken we hoe we vraag een aanbod optimaal kunnen 'matchen'. GITP/PiCompany ondersteunt ons met haar expertise gericht op talent- en teamontwikkeling.

Interesse in een samenwerking?

Wij gaan graag in gesprek om de wederzijdse wensen en kansen te verkennen. Neem contact op met Michiel Slot, intermediair zakelijke relaties VluchtelingenWerk Nederland, via 06 57 66 62 34 of mslot@vluchtelingenwerk.nl.

Samenwerkingspartners: bedankt!

 

 

 

 

 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: