Gratis lespakket basisonderwijs

Trijneke (88) is de dochter van een vermoorde verzetsheld uit WOII. Sara (15) vluchtte acht jaar geleden uit Syrië voor vervolging en geweld. In het lesmateriaal Geef vrijheid een gezicht vertellen zij over oorlog, vluchten en vrijheid.

Dit lesmateriaal is een unieke samenwerking tussen VluchtelingenWerk Nederland, Nationaal Comité 4 en 5 mei en Landelijk Steunpunt Gastsprekers.

Sara: ‘Vroeger telde ik met mijn zusje de sterren, maar tijdens de oorlog telden we de bommen’

In het online lesmateriaal Geef vrijheid een gezicht ontmoeten Sara en Trijneke elkaar. Beiden waren ze nog kind toen de oorlog uitbrak in hun land. En beide liepen ze gevaar. De Nederlandse Trijneke tijdens de Tweede Wereldoorlog door het verzetswerk van haar vader, Sara acht jaar geleden in Syrië. In dit lesmateriaal praten Sara en Trijneke over oorlog, vluchten en vrijheid en geven handvatten om het gesprek hierover in de klas aan te gaan.

Bekijk de interactieve les speciaal voor digiboard >>

Download ook de bijbehorende:

Trijneke: ‘Vrijheid is voor mij: niet bang hoeven te zijn. Kunnen doen en laten wat je wilt’

Bekijk hier de trailer

Trailer educatiemateriaal Geef vrijheid een gezicht

Meld je aan voor educatie-updates

Wil je geïnformeerd worden over wat VluchtelingenWerk doet op het gebied van educatie? We sturen je enkele keren per jaar een e-mailupdate over ons educatieprogramma.

Meld je aan voor updates >

Ander lesmateriaal van VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk heeft meer lespakketten beschikbaar voor het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs en het mbo. Daarnaast is het mogelijk een vluchteling uit te nodigen in de klas. Je kunt ook met je klas een actie opzetten voor vluchtelingen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: