Speciaal voor vluchtelingkinderen

In Nederland groeien duizenden vluchtelingkinderen op in opvanglocaties. Zij zijn zich vaak zeer bewust van hun onzekere situatie en hebben veel zorgen. Deze kinderen vormen een kwetsbare groep vluchtelingen. Onze speciale projecten geven kinderen zelfvertrouwen, zorgen voor de nodige ontspanning en ondersteunen hen tijdens de asielprocedure.

Gezinshereniging

Voor of tijdens de vlucht raken kinderen en ouders soms van elkaar gescheiden. Door gezinshereniging kunnen deze verscheurde gezinnen weer bij elkaar worden gebracht. Zo laten we vluchtelingkinderen er niet alleen voor staan.

 

 

Kindervakantieweken

Op vakantie gaan is voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Maar juist zij hebben een weekje ontspanning extra hard nodig. Tijdens de kindervakantieweken is er altijd iets leuks te doen. Zo kunnen de kinderen tijdens de week meedoen aan allerlei sporten en spelletjes, film kijken en zwemmen. Natuurlijk is er ook ruimte om gewoon even te chillen en te kletsen.

 

Samenspel

Met ons muziekproject Samenspel kunnen kinderen van vluchtelingen even ontsnappen aan hun zorgen. Door het oefenen van de liedjes leren ze de taal, krijgen ze meer zelfvertrouwen en bovenal: ze genieten en maken plezier.

 

Time4You

In het project Time4You begeleiden we kinderen in het azc door middel van voorlichtingen en wekelijkse bijeenkomsten/momenten (Time4You's). Kinderen kunnen vragen stellen over allerlei onderwerpen die hen bezighouden. Zoals de asielprocedure, kinderrechten, leven in Nederland, maar ook over onderwerpen waar álle kinderen tegenaan lopen. De vrijwilligers zijn getraind om problemen te signaleren en de kinderen als dat nodig is door te verwijzen.

 

 

 

 

 

 

Laat vluchtelingkinderen er niet alleen voor staan!

Met jouw steun kunnen vluchtelingkinderen hun zorgen vergeten en weer even gewoon kind zijn.
 

Doe een gift >>

Meer informatie

Deel dit met anderen