Speciaal voor vluchtelingkinderen

In Nederland groeien duizenden vluchtelingkinderen op in centrale opvanglocaties (azc’s). Zij zijn zich vaak zeer bewust van hun onzekere situatie en hebben veel zorgen. Deze kinderen vormen een kwetsbare groep vluchtelingen. Onze speciale projecten geven kinderen zelfvertrouwen, zorgen voor de nodige ontspanning en ondersteunen hen tijdens de asielprocedure.

Help mee: geef om vluchtelingkinderen

Met jouw steun kunnen vluchtelingkinderen hun zorgen vergeten en weer even gewoon kind zijn. Je draagt bij aan:

• kindervakantieweken voor ontspanning
• muzikale projecten voor plezier en zelfvertrouwen
• voorlichting en bijeenkomsten voor empowerment
 

Doe een gift >>

Kindervakantieweken

Op vakantie gaan is voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Maar juist zij hebben een weekje ontspanning extra hard nodig. Tijdens de kindervakantieweken is er altijd iets leuks te doen. Zo kunnen de kinderen tijdens de week meedoen aan allerlei sporten en spelletjes, film kijken en zwemmen. Natuurlijk is er ook ruimte om gewoon even te chillen en te kletsen.

 

Samenspel

Met ons muziekproject Samenspel kunnen kinderen van vluchtelingen even ontsnappen aan hun zorgen. Door het oefenen van de liedjes leren ze de taal, krijgen ze meer zelfvertrouwen en bovenal: ze genieten en maken plezier.

 

Time4You

In het project Time4You begeleiden we kinderen in het azc door middel van voorlichtingen en wekelijkse bijeenkomsten/momenten (Time4You's). Kinderen kunnen vragen stellen over allerlei onderwerpen die hen bezighouden. Zoals de asielprocedure, kinderrechten, leven in Nederland, maar ook over onderwerpen waar álle kinderen tegenaan lopen. De vrijwilligers zijn getraind om problemen te signaleren en de kinderen als dat nodig is door te verwijzen.
 

Geef je ook om vluchtelingkinderen? Help mee met een gift en maak deze projecten mogelijk.


Deel dit met anderen