Doneren met belastingvoordeel

Doneren met belastingvoordeel kan heel eenvoudig via een Periodieke Schenking. Afhankelijk van uw inkomen, krijgt u dan tot 52 procent van uw gift terug via de Belastingdienst. Als u dat wilt, kunt u dit voordeel ten goede laten komen aan VluchtelingenWerk.

Met uw steun geeft u vluchtelingen een kans op een leven in veiligheid in Nederland. Een leven zonder angst om vervolgd te worden vanwege geloof, afkomst of politieke overtuiging. Als u uw bijdrage omzet naar een Periodieke Schenking (voor minimaal vijf jaar)  maakt u ons werk de komende jaren mogelijk.
Met tienduizenden vrijwilligers en donateurs kunnen we ons daardoor blijven inzetten om vluchtelingen een toekomst in Nederland te bieden, hen te ondersteunen bij hun asielprocedure en bij een succesvolle integratie in de Nederlandse samenleving.

De voordelen op een rij

  • De fiscus betaalt fors mee aan uw schenking
  • U kunt meer bijdragen zonder dat het u extra geld kost
  • U maakt voor de komende jaren onze werk voor vluchtelingen mogelijk
  • Het is snel en eenvoudig te regelen en zorgt voor jarenlang belastingvoordeel
  • Uiteraard houden wij u op de hoogte van onze resultaten voor vluchtelingen
  • U ontvangt alle relevante informatie om uw belastingaangifte over deze donatie in te kunnen vullen

Een rekenvoorbeeld

Een rekenvoorbeeld bij een inkomstenbelastingtarief van 42 procent:

  Zonder overeenkomst Met
overeenkomst
Jaarlijkse schenking € 120 € 206
Teruggave belasting € 0 € 86
Jouw netto schenking € 120 € 120

Hoe werkt Periodiek Schenken?

Omdat de Nederlandse overheid het geven aan erkende goede doelen wil stimuleren, kunt u een gift volledig aftrekken van de belasting als u met ons overeenkomt dat u minimaal vijf jaar lang gaat doneren. Let op: giften die zijn gedaan voor de datum van ondertekening van de overeenkomst mogen niet worden meegerekend.

Uw periodieke schenking in 5 stappen geregeld!

  1. U opent het Periodiek Schenken formulier (pdf)
  2. Print het uit en vul uw gegevens in
  3. Stuur het in een envelop terug naar (postzegel is niet nodig):

VluchtelingenWerk Nederland
Antwoordnummer 10096
1000 PA  Amsterdam

4. Na ontvangst van de overeenkomst vullen wij onze gegevens in en sturen wij vervolgens het originele exemplaar weer terug naar u voor uw eigen administratie.
5. Uw periodieke schenking is geregeld!

Heeft u geen printer?

Dan kunt u online het Periodiek Schenken formulier en de informatiebrochure aanvragen. U ontvangt over enkele dagen het formulier met een retourenvelop.

 

Heeft u vragen?

Voor meer informatie over doneren met belastingvoordeel kunt u contact opnemen met onze relatiemanager Onno Yska via oyska@vluchtelingenwerk.nl of 020 346 72 15. Hij staat u graag te woord en beantwoordt uw vragen met plezier. Voor algemene vragen over Periodiek Schenken kunt u terecht op Belastingdienst.nl. Of de Belastingtelefoon: 0800 0543 (gratis).

Deel dit met anderen