Mooie initiatieven voor vluchtelingen

VluchtelingenWerk Nederland kreeg het afgelopen jaar (eigenlijk al sinds eind 2015) veel enthousiaste verzoeken, belletjes en mailtjes. Wij zijn heel blij met alle inzet van particulieren en bedrijven die vluchtelingen een hart onder de riem willen steken. Een kleine greep uit de mooie initiatieven.

 • Uitgelicht:

  Schenkingen via More than Gifts

  Klanten van More than Gifts konden ervoor kiezen hun kerstgeschenk geheel of gedeeltelijk te doneren aan een goed doel. Het afgelopen jaar is hierdoor in totaal €8.694,25 opgehaald voor VluchtelingenWerk Nederland. Wij willen iedereen bedanken die een deel of zijn gehele kerstgeschenk aan onze organisatie schonk! More Than Gifts levert verantwoorde (einde jaar) geschenken met een verhaal. Kijk voor meer informatie op morethangifts.nl.

  Bijzonder boek over de noodopvang

  Wat gebeurt er in een noodopvang voor asielzoekers? Wie zijn al die mensen eigenlijk? Tanja te Beek werkte ruim een half jaar als vrijwilliger in een noodopvang in Amsterdam. Ze ontmoette vele asielzoekers, van wie sommigen echte vrienden werden. Het was zo’n bijzondere tijd, dat ze besloot er een boek over te schrijven. In dat boek, Wachtkamer Havenstraat, staan korte verhalen; geschreven portretten van asielzoekers, vooral Eritreeërs. Zo leert de lezer ze kennen als individu, als mens. Er staan ook getekende portretten in, gemaakt door Habtom Weldemichael die ook in de noodopvang woonde. Wachtkamer Havenstraat is te koop bij de boekhandel of te bestellen via bol.com.

  Gratis drukwerk via Drukbedrijf.nl

  Drukbedrijf.nl is een snelgroeiende online drukkerij. In maart benaderde de drukkerij VluchtelingenWerk met het aanbod om gratis promotiemateriaal te drukken, om op die manier een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Een initiatief dat erg gewaardeerd wordt !

  Perfecte Punters

  Karen, Ilayda, Muberra, Irem en Njantika zijn tussen de 10 en 12 jaar en noemen zich de Perfecte Punters. Deze zes kinderen zetten zich namelijk wekelijks in voor hun wijk, Osdorp de Punt in Amsterdam. Hierin worden ze begeleid door organisatie VoorUit. Onlangs organiseerden ze een buurtfeest om de wijk gezelliger te maken. Buurtbewoners konden activiteiten doen en eten en drinken kopen. Naast de wijk gezellig maken, wilden ze echter ook nog iets goeds doen voor de wereld. Het opgehaalde geld dat ze met het buurtfeest verdienden ging naar VluchtelingenWerk Nederland. 'Omdat vluchtelingen het harder nodig hebben dan wij!' Dit mooie initiatief heeft geleid tot een mooie donatie van 50 euro aan VluchtelingenWerk. Bedankt Perfecte Punters!

  Melissa (13) schrijft boek over vluchteling uit Joegoslavië

  Melissa volgt het nieuws op de voet; de verhalen en beelden uit oorlogsgebieden raken haar enorm. Ook de negativiteit en het verzet tegen vluchtelingen in Europa laten haar niet koud. Na een diep gesprek met een goede vriendin die zelf een vluchtelingachtergrond heeft, besluit Melissa een boek te schrijven. 'Ik vind het hartverscheurend om al die oorlogen en mensen die op de vlucht zijn geslagen op de televisie te zien en denk al jaren: "Kon ik die mensen maar helpen". Nu ben ik echt trots dat ik een bijdrage, weliswaar een kleine, kan leveren om iemand van hen te kunnen helpen met jullie (VluchtelingenWerk Nederland red.) hulp.' De royalty's die Melissa ontvangt voor het boek wil ze doneren aan VluchtelingenWerk. Wat een mooie prestatie, Melissa!

  Omarm diversiteit met de omarmband

  Omar Munie vluchtte op 9-jarige leeftijd vanuit Somalië naar Nederland. Inmiddels is hij internationaal bekend als designer van hoogwaardige tassen. Voor het initiatief 'Omarm diversiteit en help vluchtelingen wereldwijd' heeft Omar een armbandje ontworpen. Met de ‘omarmband’ wil Omar laten zien dat diversiteit een meerwaarde kan zijn voor onze samenleving. De buitenkant van het bandje is gemaakt van gebruikte reddingsvesten, waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt. Door het dragen van dit bandje kun je bijdragen aan het creëren van draagvlak voor vluchtelingen. Kijk hier voor meer informatie

  Cynthia steunt VluchtelingenWerk op muzikale wijze

  'Ik omarm je' is de titel van de nieuwe cd van de Hengelose zangeres Cynthia Thijs-Coenraad. Ze schreef het nummer niet speciaal voor vluchtelingen, maar het onderwerp zat wel in haar hoofd: mensen die hun land moeten ontvluchten door oorlogsgeweld. Het staat dichtbij haar, want ooit moest haar vader vluchten. Zo ontstond het idee om op muzikale wijze VluchtelingenWerk te steunen. De cd is gratis te bestellen, maar Cynthia vraagt mensen wel er iets voor terug te doen: een bijdrage schenken aan VluchtelingenWerk Nederland. Wat een prachtig initiatief Cynthia!

  De cd is te bestellen via cynthiathijscoenraad@gmail.com.

  Asielzoekerskinderen blij met speelgoed

  Een asielzoekerskind in Nederland leeft in moeilijke omstandigheden. Stichting Gave en De Samaritaan organiseren daarom elk jaar voor hen de rugtasactie. Scholen, kerken of particulieren bestellen rugtasjes en vullen die met speelgoed en schrijfwaren. Vlak voor, of aan het begin van de kerstvakantie worden de rugtasjes op verschillende azc’s in Nederland uitgedeeld. De rugtasjes worden enthousiast ontvangen. Een moeder van het AZC: “De kinderen hebben niet geslapen, ze wilden de hele nacht spelen!” Klik hier voor meer informatie.

  Het Taaljaar door Van DaleHet Nederlands door de ogen van een vluchteling

  Het Van Dale woordenboek heeft er door de komst van de vluchtelingen een aantal nieuwe woorden bij gekregen. Denk aan: welkomstcultuur, vluchtelingenhek, asielmigrant, zeevluchteling. Hoe kijken vluchtelingen zelf naar taal? Hoe is het om Nederlands te leren? Wat vinden ze mooi aan de Nederlandse taal? Van Dale sprak Arminak, Ruth en Lisitan over hun ervaringen met en herinneringen aan het leren van de Nederlandse taal: Van Dale.nl.

  Vluchtelingen vloggen op website

  Een groep derde- en vierdejaarsstudenten van de Fontys ICT-opleiding in Eindhoven, lanceerde de website www.2Story.nl. Op de website vertellen vluchtelingen hun persoonlijke verhaal in een vlog. Bezoekers kunnen op de website ook vragen stellen aan de vluchtelingen. De enthousiaste studenten wilden met hun website een positief geluid laten horen in het vaak ongenuanceerd gevoerde vluchtelingendebat.

  Doe-het-zelf vluchtelingenhandboek

  'Koop een fiets, vertel iedereen over je talenten en behandel vrouwen als gelijke, niet als prinses.' Slechts een paar voorbeelden van de 45 tips en adviezen die vluchtelingen zelf geven in 'Het doe-het-zelf vluchtelingenhandboek', dat afgelopen week gepubliceerd werd in tijdschrift Vrij Nederland. Een sympathiek boekje, met soms ontroerende ('zie uzelf als baby die alles opnieuw moet leren'), maar vooral praktische tips die vluchtelingen kunnen helpen om te gaan met de moeilijke momenten en met het opbouwen van een bestaan in Nederland. Het boekje is vertaald in het Engels en Arabisch. Bekijk het handboek >>

 • Nog meer mooie initiatieven!

  Schenken via een Tinteling

  Tintelingen nam in 2015 VluchtelingenWerk op als vast goed doel in hun webshop. Ontvangers van een Tinteling kunnen ervoor kiezen om het kerstgeschenk in zijn geheel of gedeeltelijk te doneren aan een goed doel. Het afgelopen (kerst)seizoen heeft hierdoor totaal €16.063,07 opgehaald voor VluchtelingenWerk Nederland! Bedankt iedereen die een deel of het geheel van zijn kerstgeschenk aan onze organisatie schonk! Ook voor het kerstseizoen 2016 kunnen Tinteling ontvangers voor een donatie aan VluchtelingenWerk kiezen. Kijk voor meer informatie en hun brede assortiment op Tintelingen.

  Filmreeks: dit had mij ook kunnen overkomen

  Dit had ook mij kunnen overkomen' is een reeks korte filmportretten van vluchtelingen gemaakt door telkens een andere filmmaker. Aan het begin van ieder  filmpje richt een Bekende Nederlander zich tot de kijker en zegt: 'Dit had ook mij kunnen overkomen, dat ik ..'.   Birgit Schuurman introduceert de Syrische familie Fastok die trots hun nieuwe huis in Purmerend laten zien. Met medewerking van Marc-Marie Huijbregts, Hanneke Groenteman, Dieuwertje Blok, Lange Frans, Linda de Mol, Loes Luca, Nasrdin Dchar, Huub van der Lubbe, Hedy d'Ancona, Olga Zuiderhoek, Joris Linssen. Deze prachtige portrettenreeks is een absolute kijktip! Lees meer info op de website.

  Vredesduiven te koop

  Samen met kinderen van het kindcentrum Claus maakte kunstenaar Karin Kers een bijzonder kunstwerk van 7.00 by 1.50 meter. Het doek hing in de grote kerk in Steenwijk; bezoekers konden een tekst toevoegen en een stukje (een duifje) van het kunstwerk kopen. Karin: “Terwijl ik samen met de kinderen werkte, legde ik aan hen uit dat je pas in vrijheid kunt leven als je in vrede leeft. En ook hoe je bij jezelf kunt beginnen door geen ruzie te maken. Waar liefde is, verdwijnt de oorlog. Daarom zijn er zoveel vluchtelingen. De wereld is van iedereen, daarom hebben we symbolisch deze vredesduiven over de wereld gestuurd.” Er zijn nog duifjes te koop, de opbrengst gaat naar VluchtelingenWerk! Bij interesse mail naar atelier-assorti@ziggo.nl.

  Prachtige opbrengst van Wereldweek op Cambreur College in Dongen

  Het Cambreur College in Dongen haalde 5639,57 euro op voor VluchtelingenWerk tijdens de jaarlijkse Wereldweek. Het was alweer de zevende keer dat de Wereldweek werd gehouden, in nauwe samenwerking met SNV Brabant Centraal. Tijdens deze bijzondere week maakten 242 brugklassers kennis met andere culturen. SNV Brabant Centraal verzorgde gastlessen, waarbij vluchtelingen hun verhaal deelden met de leerlingen. Ze vertelden hen over hun leven voor de vlucht, over de moeilijke omstandigheden die volgden, de redenen van vertrek, de reis en de aankomst in Nederland. De lessen waren interactief en zorgden voor begrip en een genuanceerder beeld over vluchtelingen. Aan het einde van de week gaven de leerlingen een spetterende show met prachtige dans- en muziekuitvoeringen uit alle werelddelen.

  Tele2 verwelkomt vluchtelingen in winkels

  Telecom-organisatie Tele2 organiseerde in november vrijwilligersdagen voor VluchtelingenWerk. Tijdens deze vrijwilligersdagen zetten de medewerkers uit de winkels zich in voor vluchtelingen. Met deze dagen wilde de organisatie haar winkelmedewerkers stimuleren een maatschappelijke bijdrage te leveren. Op 21 en 23 november werden groepjes vluchtelingen in de winkels in onder andere Eindhoven, Den Haag en Groningen verwelkomd om iets te leren over telecom, sales en klantenservice. Zo hoopt de organisatie een betekenisvolle bijdrage te leveren, door de vluchtelingen kennis bij te brengen en hen te helpen met hun toekomstige arbeidsmarktoriëntatie.

  Nieuw nummer The Dutch: 'Het is een aanklacht'

  The Dutch is een, zoals de naam het zelf zegt, Nederlandse newwave popgroep die 30 jaar geleden al bestond. Na een aantal jaren stilte, kwamen de vier mannen in 2014 weer bij elkaar. En gelukkig maar: de band maakt zich hard voor actuele vraagstukken en heeft in oktober de single Fine Shields We Are uitgebracht. Met dit nummer wil de band aandacht vragen voor de huidige vluchtelingensituatie, met name wat er momenteel in de Balkan gebeurt. 'Het is meer dan een liedje. Het is een aanklacht. Het gaat over de muren, hekken en de stroken niemandsland, afgezet met scheermesprikkeldraad die overal in Europa opduiken. Over de greppels en de kampen.' Luister hier naar het nummer en lees hier de blog die zanger Hans Croon over het nummer schreef.

  Music That Matters – Benefietconcert

  Stichting Your Song Projects organiseerde op 1 oktober een benefietconcert genaamd Music That Matters. Verschillende composities en liederen werden gespeeld, onder andere door het Symfonie Orkest Midden Nederland en pianist Tijmen Veltman. Het was een mooie middag waar muziek en verbinding centraal stonden.
  Grondlegster van Your Song Projects Teresa Takken sprak: “Temidden van alles wat het leven ons aanreikt aan mooie dingen en aan uitdagingen, is het de muziek die ons bindt.” Het benefiet heeft meer dan €1800,- opgehaald wat geheel ten goede komt aan VluchtelingenWerk Noordwestholland.

  Kunstproject voor vluchtelingen

  Kunstenares en beeldhouwster Hieke Meppelink maakte 55 voetjes van gietsteen en plaatste ze tijdelijk op het strand bij Zandvoort. De kunstwerkjes dragen allemaal een bundeltje van textiel, als ware een rugzakje, met letterlijk hun laatste bezittingen. De bundeltjes zitten vol talenten en dromen, maar ook trauma's en verdriet. Met deze expositie genaamd 'Voetreis' wil Hieke benadrukken dat ieder mens zijn eigen rugzak met zich meedraagt. De voetjes zijn los te koop en de opbrengst komt ten goede van VluchtelingenWerk.

  Opbrengst novelle voor VluchtelingenWerk

  Redder van Zuidwijk' is de eerste novelle van Wijnand Looise. Dit interessante vakantieboek zit vol spanning en komiek waarin Looise de lezer meeneemt in de gekte van de vastgoedwereld. Looise doneert alle opbrengsten van dit boek naar VluchtelingenWerk! Daarbij kan er via de website www.looise.nl een vrijwillige bijdrage gedaan worden onder vemelding van “De redder”. Dit is een eenmalige bijdrage. Via de website is het boekje te downloaden, maar het kan ook besteld worden als gedrukt exemplaar. Looise: “'Redder van Zuidijk' is fantasie, pure fictie, maar wel met herkenbare aspecten uit de vastgoedwereld in die tijd voor mensen die die tijd hebben meegemaakt.”

  Tijdschrift voor en door vluchtelingkinderen

  Op Wereldvluchtelingendag werd het tijdschrift 'Welcome in the Netherlands' gelanceerd. Het tijdschrift is gemaakt door jongeren met een asielachtergrond en bedoeld om vluchtelingkinderen te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. In het tijdschrift staan interessante feitjes over Nederland en lezen de jongeren hoe andere kinderen hier leven. Ook verwijst het blad naar organisaties die hen kunnen helpen, zoals VluchtelingenWerk Nederland en de Kindertelefoon. Het tijdschrift is tot stand gekomen in het kader van het project Welcomeinthenetherlands en wordt verspreid op aanmeldcentrum Ter Apel.

  Kindertheater over 'thuis'

  TG Bodemloos tourt na de zomer met hun taalloze kindertheatervoorstelling 'Oost, west' het land door. Zij rijden met een camper als mobiel huis naar kinderen van 6 t/m 10 jaar voor wie het thema ‘thuis’ precair of juist volkomen vanzelfsprekend is. Hiermee willen ze kinderen die zijn gevlucht helpen om het thema bespreekbaar te maken en zich op een creatieve manier hierover te uiten. Daarnaast is het doel om begrip te creëren onder kinderen voor wie het thema 'thuis' heel vanzelfsprekend is. Want wat als je een nieuwe buurjongen krijgt die geen Nederlands spreekt en ‘gevlucht’ is? Dan kun je toch gewoon buiten tikkertje met hem spelen? Kijk op de projectpagina van TheaterGroep Bodemloos.

  Gwen en Dounia (12) organiseren schoolmarkt voor vluchtelingen

  De vriendinnen Gwen en Dounia (12) wilden heel graag de vluchtelingen in Nederland helpen. Daarom vroegen ze aan de directrice van hun eigen basisschool De Odysee in Amsterdam of ze op school spulletjes mochten verkopen voor vluchtelingen. Dat mocht. Drie ochtenden lang stalden de meiden hun waren uit op hun eigen gemaakte 'kraam' bij de ingang van de school. Daar verkochten zij – voor de lessen begonnen – gummetjes, notitieblokjes, potloden en pennen aan betrokken ouders, klasgenootjes en  leraren. Daarmee haalden deze kanjers 111, 20 euro op voor VluchtelingenWerk Nederland. Meiden, ontzettend bedankt voor jullie inzet!

  Arcadis houdt verkoop voor Vluchtelingenwerk Nederland

  Eind vorig jaar nam Arcadis, bureau voor ontwerp en consultancy, een nieuw logo in gebruik. Daardoor raakten alle artikelen met het oude logo onbruikbaar, maar daar bedacht het bedrijf een ludieke oplossing voor. Alle verouderde producten zouden worden verkocht op een 'goede doelen-sale'. Voor een vrije gift kochten mensen daar hun eigen Arcadis-collectors items. Na het grote succes van deze actie, besloot de organisatie ook tot een verkoop van afgeschreven kantoormeubilair. Al met al werd het fantastische bedrag van € 11.683,50 opgehaald. Arcadis schenkt dit bedrag aan project Eigen-Wijs van VluchtelingenWerk, dat zich inzet voor kinderen in asielzoekerscentra. Bedankt Arcadis!

  Voor vluchtelingen naar de top van de Kilimanjaro

  Het was niet de eerste keer dat Jefke van der Velde (62) op de top van de Kilimanjaro stond. Ze beklom de hoogste berg van Afrika al twee keer eerder. Afgelopen februari was het wél voor het eerst dat ze voor vluchtelingen de zware, dagenlange tocht aflegde. Onder een adembenemend uitzicht hief Jefke op de besneeuwde top de vlag voor vluchtelingen in Nederland. Jefke is verpleegkundige in het ISALA ziekenhuis in Zwolle en haar collega´s sponsorden haar sportieve prestatie. De opbrengst van zeshonderd euro schenkt Jefke aan VluchtelingenWerk Nederland. Ontzettend bedankt Jefke!

   

  123inkt.nl verdeelt reclamebudget onder goede doelen

  Vorig jaar is 123inkt.nl verkozen tot de Beste Webwinkel van Nederland. In plaats van een uitgebreide 'bedankt-campagne' op te zetten, besloot het bedrijf 100.000 euro te verdelen over diverse goede doelen. Ook VluchtelingenWerk kwam voor een donatie in aanmerking. Hoe meer stemmen, hoe hoger het bedrag dat we zouden ontvangen. Via Facebook en Twitter vroegen we onze volgers te stemmen en dat hebben ze gedaan! Resultaat: 1931,57 euro. Bedankt 123inkt voor de mooie actie en bedankt volgers voor de stemmen

   

  Uitgeverij Kavanah helpt vluchtelingstudenten

  Goed nieuws voor vluchtelingenstudenten van de hbo-opleiding Verpleegkunde. Uitgeverij Kavanah biedt studenten van opleidingen die werken met het studiemateriaal van de uitgeverij, zoals onder andere de Saxion Hogescholen, Avans Hogeschool Breda, Hogeschool Windesheim gratis studieboeken- en applicaties. Met ingang van het nieuwe schooljaar in 2016 mogen vluchtelingen de boeken op hun verplichte literatuurlijst gratis aanschaffen. Anneke van Schie, directeur van de uitgeverij: ‘Talloze vluchtelingen zijn hoog opgeleid en proberen in ons land een nieuw leven op te bouwen. Kavanah wil op deze wijze een steentje bijdragen aan de integratie van vluchtelingen in Nederland, specifiek in de zorgsector.’ VluchtelingenWerk Nederland steunt dit initiatief van harte!
   

  Dichter Marijke van Geest draagt bundel op aan ontheemden 

  Bijzonder! Dichter Marijke van Geest draagt niet alleen haar bundel 'Gat in de straat' op aan 'ontheemden die hun vertrouwde omgeving achter hebben moeten laten', ze zorgt er ook nog eens voor dat de opbrengst ervan ten goede komt aan VluchtelingenWerk Nederland. Haar mooie actie wordt gesteund door uitgeverij Brave New Books, die afziet van de royalty's en beeldend kunstenaar Hans Mulder die een foto beschikbaar stelde voor de cover. Benieuwd geworden? Bestel het boek voor 15 euro!
   

  Emilie haalt 120 euro op met prachtige loomsieraden!

  'Hallo. Mijn naam is Emilie. Ik heb een hele leuke hobby, namelijk sieraden maken van loombandjes, dit geeft me rust als het voor mij een beetje moeilijk wordt in mijn hoofd. Ik heb namelijk autisme en een verstandelijke beperking. Ik wil graag loombandjes voor een goed doel maken. (…) Afgelopen periode hoorde ik vaak op het nieuws hoe moeilijk mensen uit oorlogsgebieden het hadden en moesten vluchten. Daarom wil ik aan VluchtelingenWerk doneren'. Deze mooie brief kregen we van Emilie en haar trotse ouders. Emilies ouders, vrienden, familieleden en buren hebben besloten haar bijzondere actie te steunen. Daardoor heeft Emilie inmiddels als 120 euro ingezameld voor vluchtelingen in Nederland. Hartelijk bedankt Emilie!
   

  Scholen in actie voor vluchtelingencrisis

  Verschillende kinderopvangcentra, basisscholen en middelbare scholen maakten mooie kaartjes en tekeningen of haalden geld op voor VluchtelingenWerk. Een kleine greep:
  - De kinderen van de Knutselboom stuurden bijvoorbeeld een stapel kleurrijke kaarten met teksten als 'Welkom in Nederland' en 'Voor jou'.
  - Groep 4 en 5 van de Janligthartschool in Zutphen hebben ook hun best gedaan! Alle kinderen stuurden mooie boodschappen, Lynn schreef bijvoorbeeld: 'Beste Syriejer, ik hoop dat je een gezelige thuis grijgt. Van Lynn.'
  - Havo 4 van de Jac. P. Thijsse College uit Castricum staken de handen uit de mouwen en organiseerden een 'Bake and Sale'. Hun bakkunsten waren heerlijk, want ze hebben 600 euro opgehaald en volledig overgemaakt naar VluchtelingenWerk!
  - Het Erasmus College in Zoetermeer pakte flink uit tijdens de lustrumviering. Een van de feestelijke activiteiten was een sponsorloop. De opbrengst van de gerende rondjes werd doneert aan twee goede doelen: VluchtelingenWerk en Kika. De kinderen hebben hun best gedaan, want in totaal werd 3.300 opgehaald!
   

  Scrum maakt lied voor aandacht vluchtelingen

  Scrum is een zeskoppige mannelijke folkband uit Kampen. Diepgeraakt waren ze door de beelden van de oorlog en Syrië en dagelijks bespraken ze de situatie onderweg naar optredens en in de studio. Vanuit deze gesprekken is het nummer Open Up! ontstaan waarin de band aandacht vraagt voor de vluchtelingen. De inkomsten zullen volledig worden gedoneerd aan VluchtelingenWerk! Doneer mee en koop het lied via iTunes.
   

  Beter tien in je land dan één op de vlucht – Loesje T-shirt

  Loesje, het kritische, vrolijke meisje uit Arnhem (alias de creatieve posterorganisatie), heeft een mooie quote bedacht over vluchtelingen. 'Beter tien in je land, dan één op de vlucht'. Om deze mening te laten zien, is er een paars shirt ontworpen met deze zin erop. Je kan het T-shirt via de webshop bestellen voor €17,50 per stuk. Voor elk T-shirt dat Loesje verkoopt, wil ze €2,50 aan VluchtelingenWerk doneren! Voor vrouwen is het shirt verkrijgbaar in de maten small en large, mannen kunnen kiezen uit medium, large of extra large. Bestel er eentje via of kijk op loesje.nl.
   

  Single voor aandacht vluchtelingen

  Tijdens de opnames van hun debuut cd in Amerika, zagen de bandleden van The Circle Ends de alom bekende beelden van de duizenden vluchtelingen. TimQ is gitarist van de band: “Ik besefte me dat het allemaal personen met hun eigen verhaal en achtergrond waren, zoals jij en ik. Het idee dat ikzelf daar had kunnen lopen als ik in hun land was geboren, laat mij niet los”. Met de single 'Awake World' wil The Circle Ends daarom samen met hun fans in actie komen. Iedereen die de single downloadt, draagt een steentje bij.
   

  #Hallo mensen – T-shirt

  Een bezoekje aan de website van 'Hallo mensen' begint met de woorden: 'Wind jij je ook zo op over de vluchtelingenproblematiek? Zet nu je opwinding en frustratie om in actie!' Deze actie bestaat uit het kopen van een mooi T-shirt met de tekst #hallomensen.org. Door het kopen van het statement-shirt doneer je geld aan VluchtelingenWerk, toon je openlijk je medeleven met de vluchtelingen, geef je een warme groet aan hen én geef je de politiek een extra zet(je) om actie te ondernemen! Koop er eentje voor €29,95 via #hallomensen.org.

   

  TransIP steunt project 'Vluchtelingen Investeren in Participeren'

  Als grootste domein- en hostingprovider van Nederland geeft TransIP jong talent graag de mogelijkheid om eigen ideeën te realiseren. Daarom steunt TransIP het project 'Vluchtelingen Investeren in Participeren' met een donatie van 10.000 euro! Dit prachtige bedrag maakt het mogelijk dat vluchtelingen worden begeleid in de Nederlandse samenleving én op de arbeidsmarkt. Dat biedt kansen!

Meer informatie
 • Kijk hier wat jij kunt doen voor vluchtelingen.
 • Wil je met jouw bedrijf iets betekenen voor vluchtelingen? Kijk dan hier.

Deel dit met anderen