Begeleiding bij taal en inburgering

Door de komst van meer vluchtelingen naar Nederland zijn goede begeleiding en snelle integratie belangrijker dan ooit. Diverse projecten en duizenden vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen vluchtelingen bij het vinden van een plek in onze samenleving.

Inburgeren

Mensen die voor lange tijd met een verblijfsvergunning in Nederland komen wonen, moeten Nederlands leren en weten hoe de samenleving in elkaar zit. Lees meer over inburgering.

Alles over wijzigingen inburgeringswet 2021

In 2021 gaat de nieuwe Wet inburgering van kracht. Met de komst van deze inburgeringswet krijgen gemeenten meer regie bij inburgering. Wat gaat er precies voor gemeenten veranderen? Lees meer over de belangrijkste thema's.

Nederlands in de praktijk 

Alles begint met taal. Je netwerk uitbreiden, een studie volgen of een baan vinden: het kan pas wanneer je de taal spreekt én begrijpt. Onze vrijwilligers zetten zich in om vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse taal.  Lees hier meer.

De Participatieverklaring

De participatieverklaring is een verplicht onderdeel van de inburgering. Hiermee geven vluchtelingen aan dat ze het belangrijk vinden om te integreren in de Nederlandse samenleving. VluchtelingenWerk heeft workshops ontwikkeld waarin de participatieverklaring wordt uitgelegd.  Lees meer over de participatieverklaring.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: