Taalkoppel: Nederlands oefenen én haringhappen

Nederlands leren: lees hoe we vluchtelingen begeleiden

Alles begint met taal. Je netwerk uitbreiden, een studie volgen of een baan vinden: het kan pas wanneer je de taal spreekt én begrijpt. Onze vrijwilligers zetten zich in om vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse taal.

Nederlands oefenen met een taalcoach

Een taalcoach is een vrijwilliger die een vluchteling helpt bij het oefenen van de Nederlandse taal in de praktijk. Vrijwillige taalcoaches worden meestal voor minimaal een half jaar aan een vluchteling gekoppeld. Door samen op pad te gaan naar bijvoorbeeld de markt of een museum, de krant te lezen en te praten over interesses leren de vluchtelingen snel meer over Nederland. Regelmatig lopen er projecten om de taal van vluchtelingen te bevorderen. Kijk op de website van jouw regio om te zien welke projecten er op dit moment zijn.

Video van taalcoach Nathalie

Bekijk de video (1.10 min) over het werk van taalcoach Nathalie die Mais uit Syrië helpt bij het leren en oefenen van de Nederlandse taal. Wil jij ook taalcoach worden? Bekijk het vrijwilligerswerk bij jou in de buurt>>

Natalie en Mais - VluchtelingenWerk Oost Nederland

Onze taalcoaches aan het woord

Meer lezen over onze taalcoaches en de vluchtelingen die zij begeleiden? Klik op de foto's en lees hun verhalen!

 

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in inburgering, taal en andere onderwerpen rond vluchtelingen? Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ja, ik blijf graag op de hoogte >>


Meer informatie
  • Download het magazine Taal in Beweging (pdf) en lees de persoonlijke verhalen van vluchtelingen en vrijwilligers. Ook lees je hier tips en achtergrondinformatie.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: