Nederlands leren: lees hoe we vluchtelingen begeleiden

Alles begint met taal. Je netwerk uitbreiden, een studie volgen of een baan vinden: het kan pas wanneer je de taal spreekt én begrijpt. Onze vrijwilligers zetten zich in om vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse taal.

Nederlands oefenen met een taalcoach

Een taalcoach is een vrijwilliger die een vluchteling helpt bij het oefenen van de Nederlandse taal in de praktijk. Vrijwillige taalcoaches worden meestal voor minimaal een half jaar aan een vluchteling gekoppeld. Door samen op pad te gaan naar bijvoorbeeld de markt of een museum, de krant te lezen en te praten over interesses leren de vluchtelingen snel meer over Nederland. Regelmatig lopen er projecten om de taal van vluchtelingen te bevorderen. Kijk op de website van jouw regio om te zien welke projecten er op dit moment zijn.

Video van taalcoach Ageeth en Mathius

Bekijk de video (48 seconden) over het werk van taalcoach Ageeth die Mathius helpt bij het leren en oefenen van de Nederlandse taal. Bijvoorbeeld door samen naar de markt te gaan.

Nederlands leren in de praktijk

  • Meer weten over onze taalcoaches en de vluchtelingen die zij begeleiden? Klik op de foto's en lees hun verhalen!

 

Meer informatie
  • Download het magazine Taal in Beweging (pdf) en lees de persoonlijke verhalen van vluchtelingen en vrijwilligers. Ook lees je hier tips en achtergrondinformatie.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: