Werk en integratie: lees hoe we vluchtelingen begeleiden

Door de komst van meer vluchtelingen naar Nederland zijn goede begeleiding en snelle integratie belangrijker dan ooit. Diverse projecten en duizenden vrijwilligers van VluchtelingenWerk ondersteunen vluchtelingen bij het vinden van een plek in onze samenleving. Van het leren van de taal tot het vinden van werk.

Begeleiding bij integratie

Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk zelfstandig worden en een nieuwe, veilige toekomst opbouwen in Nederland. Wij zetten ons op verschillende manieren in om vluchtelingen te helpen met het vinden van een plek in onze maatschappij. Zo bieden onze vrijwillige maatschappelijke begeleiders vluchtelingen persoonlijke hulp.

Begeleiding bij taal en inburgering

Alles begint met taal. Je netwerk uitbreiden, een studie volgen of een baan vinden: het kan pas wanneer je de taal spreekt én begrijpt. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk door het hele land zetten zich in om vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Nederlandse taal. Daarnaast is VluchtelingenWerk betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse taal-gerelateerde projecten.

Begeleiding bij werk

Een eigen inkomen maakt je onafhankelijk, je voelt je nuttig en gewaardeerd. Dat geldt ook voor vluchtelingen. Zij willen niets liever dan aan de slag gaan. Toch is het voor hen vaak lastig om aan werk te komen. Wij helpen hen bij het vinden van een passende baan.

Een vluchteling in dienst nemen: speciaal voor werkgevers

Vluchtelingen willen graag zo snel mogelijk aan het werk. Geef jij als werkgever een vluchteling de kans zich te ontplooien? VluchtelingenWerk biedt diverse projecten om de participatie van vluchtelingen op de arbeidsmarkt te bevorderen.

Speciaal voor werkgevers >>

Meer informatie

Deel dit met anderen