Een vluchteling in dienst nemen: informatie voor werkgevers

Vluchtelingen willen niets liever dan snel aan het werk en volwaardig meedraaien in de maatschappij. Geef jij vluchtelingen de mogelijkheid zich te ontplooien? Lees meer over de voorwaarden én voordelen.

 • Wat kun je doen als werkgever?

  Natuurlijk is betaald werk het uiteindelijke doel. Maar dat is niet altijd meteen mogelijk. Je kunt vluchtelingen ook helpen door hen werkervaring op te laten doen. Dat kan op een werkervaringsplek of bij een stage. Of met een meeloopdag om te zien of de verwachtingen die iemand heeft van bepaald werk kloppen. Biedt jouw organisatie vrijwilligersplekken? Ook vrijwilligerswerk heeft meerwaarde. Bijvoorbeeld bij het leren van de taal en de uitbreiding van hun netwerk. Zie de handige links onderaan deze pagina voor meer informatie.

  Vluchtelingen in dienst: wat zijn de voordelen?

  Een vluchteling in dienst nemen kan jouw organisatie veel opleveren. Voldoening, maatschappelijk verantwoord ondernemen of het beter aansluiten bij bepaalde klantgroepen. Dit zijn voorbeelden van voordelen die werkgevers noemen die inclusief ondernemen. Je leest er meer over in de AWVN-brochure 'Verschil smaakt naar meer'. Wanneer je een vluchteling in dienst neemt, kom je mogelijk in aanmerking voor diverse fiscale voordelen en (subsidie)regelingen. Download onderstaande handreiking en lees alles over de verschillende regelingen.

  Lees de volledige handreiking >>
 • Heb je een vacature?

  Heb je een vacature en ben je op zoek naar een geschikte kandidaat? Je kunt hiervoor contact opnemen met de contactpersoon van de regionale stichting bij jou in de buurt:

  Refugee Talent Hub

  Meld je aan bij de Refugee Talent Hub en plaats hier je vacature. De Refugee Talent Hub is een digitaal matching platform voor vluchtelingtalent. Het heeft als doel om een vluchteling door middel van een integrale aanpak naar werk te begeleiden.

Deel dit met anderen