Begeleiding naar werk

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk een baan. Om goed te integreren en mee te draaien in de samenleving, is het hebben van werk van essentieel belang. Toch is het voor vluchtelingen vaak lastig om aan een baan te komen. VluchtelingenWerk helpt hen op weg.

Project VIP

Toetreden tot de arbeidsmarkt betekent drempels overwinnen: de taal leren, inburgeringsexamen halen, een nieuw netwerk opbouwen, een baan zoeken. En bekend raken met de Nederlandse (werk)cultuur. Project VIP ondersteunt vluchtelingen hierbij, zodat ze volwaardig en duurzaam kunnen deelnemen aan de Nederlandse maatschappij. Lees hier meer over project VIP.

 

 

Onze arbeidscoaches

Onze vrijwillige, getrainde arbeidscoaches helpen vluchtelingen bij het vinden van een baan of vrijwilligerswerk. De arbeidscoaches steken tijd en aandacht in het leren kennen van de vluchteling. Samen kijken ze naar de wensen en ervaring van de vluchteling. Lees hier meer.

 

 

 

 

 

Samenwerking met werkgevers: een vluchteling in dienst

Vluchtelingen willen niets liever dan snel aan het werk gaan. Maar dan moeten zij wél een kans krijgen. Het in dienst nemen van vluchtelingen kan extra begeleiding met zich meebrengen, maar geeft je bedrijf veel terug. Wil jij vluchtelingen een kans geven? Lees dan hier meer over de voorwaarden én voordelen.

 

 

 

Samenwerking met bedrijven

Wij kunnen en willen ons werk niet alleen doen. Wil jij als bedrijf iets betekenen voor vluchtelingen en/of onze organisatie? Wij werken graag met je samen. Lees meer over de verschillende mogelijkheden.

 

 

 

Samenwerking met gemeenten

Om vluchtelingen voor te bereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt, is een goede afstemming met gemeenten essentieel. De gemeente is immers verantwoordelijk voor het aanbod van participatie-activiteiten die het vinden van een baan bevorderen. VluchtelingenWerk kan hierin een belangrijke rol spelen.

 

Volg ons via: