Onze afgeronde projecten

Hieronder vind je een overzicht van de projecten van VluchtelingenWerk Nederland die zijn afgerond. Klik op een project om er meer over te lezen.

Project Euro-Wijzer van VluchtelingenWerkAfgerond project Euro-Wijzer

Als vluchtelingen in Nederland aankomen, hebben ze vaak geen enkel financieel vangnet. Dat maakt hen kwetsbaar. Met het project Euro-Wijzer heeft VluchtelingenWerk Nederland vluchtelingen geholpen om financieel zelfredzaam te worden en (verdere) schulden te voorkomen. Dit project is afgerond in 2017.

Project Startbaan van VluchtelingenWerkAfgerond project Startbaan

Veel vluchtelingen hebben een relatief grote afstand tot de arbeidsmarkt. VluchtelingenWerk en UAF hebben hun krachten gebundeld om deze kloof te dichten. Met het project Startbaan zijn in drie jaar tijd bijna achthonderd vluchtelingen aan een stageplek of werk geholpen. Dit project is afgerond in 2016.

Project Werk-Woorden van VluchtelingenWerkAfgerond project Werk-Woorden

Voor een vlotte integratie is het van belang dat vluchtelingen de taal voldoende beheersen. VluchtelingenWerk Nederland startte daarom het project Werk-Woorden, waarbij vluchtelingen samen met vrijwillige taalcoaches Nederlands oefenen in de praktijk. Dit project is afgerond in 2015.

 

Bekijk onze huidige projecten

Ben je benieuwd voor welke projecten we ons op dit moment inzetten? Neem een kijkje op onze pagina met projecten.

Bekijk onze huidige projecten >>

Deel dit met anderen