Onze resultaten

Wat hebben we het afgelopen jaar bereikt? Van lobby tot actievoeren en vrijwilligerswerk. Een greep uit de resultaten.

Gezinshereniging

Vluchtelingen die in Nederland bescherming vinden, zijn veilig en hoeven niet meer voor hun eigen leven te vrezen. Maar ze maken zich wel grote zorgen over familieleden die zijn achtergebleven. Zolang hun gezin nog gevaar loopt, is het heel moeilijk om een nieuw leven op te bouwen in Nederland. In 2018 starten we bijna 1.500 aanvragen voor gezinsherenigingen en helpen we vele duizenden andere vluchtelingen met hun gezinshereniging die in voorgaande jaren is gestart.

Geef om vluchtelingen

Op deze pagina met belangrijke resultaten lees je dat we klaarstaan voor vluchtelingen vanaf het moment dat ze in Nederland aankomen. Ook kaarten we misstanden aan en strijden we voor hen bij politiek Den Haag. Dat kunnen we niet alleen. Help jij ons?

Steun ons werk >>

Vluchtelingen aan het werk

Vluchtelingen willen dolgraag aan de slag en veel bedrijven zijn op zoek naar schaars personeel, maar werkgevers hebben moeite om vluchtelingen te bereiken. Daarom slaan VluchtelingenWerk en het bedrijfsleven ook in 2018 de handen ineens. 750 vluchtelingen vinden via onze begeleiding een baan of werkervaringsplaats. En ongeveer 300 vluchtelingen maken tijdens twee meet-and-greet-bijeenkomsten in samenwerking met Hilton Hotels persoonlijk kennis met recruiters van de hotelketen.

 

Nog nooit hadden we zoveel vrijwilligers

De vrijwilligers van VluchtelingenWerk geven persoonlijke begeleiding aan vluchtelingen en staan daarmee aan de basis van ons werk. Zij vormen een brug tussen vluchteling en maatschappij. Ook zijn ze onmisbaar bij het creëren en vergroten van kennis en begrip over asielzoekers en vluchtelingen in de samenleving. In 2018 zetten 14.500 vrijwilligers zich in voor vluchtelingen. Nog nooit hadden we zoveel vrijwilligers.

Website forrefugees.nl gelanceerd

Website Forrefugees.nl

Eind mei 2018 gaat de website forrefugees.nl live. Op deze website is in acht talen informatie te vinden over onder andere de asielprocedure en inburgering in Nederland. Hierdoor is de informatievoorziening voor asielzoekers en vluchtelingen uitgebreid en verbeterd. Zo zorgen we ervoor dat zij zelf toegang hebben tot informatie en dat vergroot de zelfdredzaamheid. Vanaf de lancering tot december 2018 registreert de site meer dan 13.500 unieke bezoekers.

Kindervakantieweken

In 2018 organiseren we voor bijna 600 kinderen de Kindervakantieweken. Kinderen hebben een weekje weg hard nodig om rust te krijgen en voor afleiding van de dagelijkse zorgen. Ze ontmoeten kinderen met een vergelijkbare achtergrond waardoor hun zelfvertrouwen toeneemt. 150 vrijwilligers begeleiden in 2018 de kinderen, hun alleenstaande moeder (en enkele alleenstaande vaders) op vakanties door heel Nederland.

Ruim 19.000 mensen bezoeken de Open azc dag

Wie wil zien hoe vluchtelingen en vluchtelingkinderen in een asielzoekerscentrum leven, gaat naar de landelijke Open azc dag. Die organiseren we in 2018 voor de vierde keer samen met het COA en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Op 22 september 2018 openen veertig asielzoekerscentra hun deuren waardoor en mooie ontmoetingen plaatsvinden tussen bezoekers en bewoners.

Blijf op de hoogte

Ben je geïnteresseerd in inburgering en andere onderwerpen rond vluchtelingen? Blijf op de hoogte met onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ja, ik blijf graag op de hoogte >>


Meer resultaten?

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: