Vakantieweken voor vluchtelingkinderen

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al meer dan vijfentwintig jaar vakantieweken voor vluchtelingkinderen én eenoudergezinnen. Zij hebben een weekje ontspanning hard nodig.

Voor wie zijn de weken?

De weken zijn speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen. Zij zouden anders niet op vakantie kunnen. De meeste deelnemers wonen in een asielzoekerscentrum.

Waarom is het belangrijk?

Het leven in een asielzoekerscentrum is niet gemakkelijk. De kinderen leven vaak geïsoleerd van de maatschappij en hebben weinig contact met Nederlanders. Ze wonen klein en hebben weinig privacy. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er eens uit kunnen. Zo kunnen ze even ontspannen en is er wat afleiding van de zorgen.

Bekijk een filmpje

Mehrnoesh ging als kind mee en is nu vrijwillig begeleider. Ze vertelt waarom de vakanties zo belangrijk zijn. 'De kinderen kunnen even alles even vergeten. Gedurende de week bloeien ze helemaal op.'

Help mee!

  • Deze zomer staan er voor de 27e keer heerlijke vakantieweken voor vluchtelingenkinderen op het programma. Begin april start de inschrijving voor de kinderen en jongeren en zal het weer stormlopen. Wij hebben voor deze weken ook altijd vrijwilligers nodig. Ben je minimaal 18 jaar oud en heb je deze zomer een of meer weken tijd om als vrijwilliger een vakantieweek te begeleiden? Stuur dan een e-mail naar kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl. Je ontvangt dan de informatie hoe een aanmelding in z'n werk gaat. Een snelle reactie wordt op prijs gesteld, want tussen maart en mei zijn er al trainingsweekenden voor nieuwe vrijwilligers ingepland die je niet mag missen.
  • Steun VluchtelingenWerk en de Kindervakantieweken met een gift. Klik hier. We werken voor de uitvoering van de weken samen met erkende kindervakantieorganisaties: Stichting VakantieKind, Humanitas, Stichting Weekje Weg, Y Camps, Nivon en Club Adventure.

Kindervakantieweken 2016

De kindervakantieweken van 2016 waren een groot succes met 660 kinderen en 100 ouders die op vakanties gingen door heel Nederland. Lees hieronder een greep uit alle mooie verhalen en ervaringen.

Meer informatie

Deel dit met anderen