Vakantie voor vluchtelingkinderen

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al dertig jaar vakantieweken voor vluchtelingkinderen én eenoudergezinnen. Zij hebben een weekje ontspanning hard nodig.

Vanwege corona pas weer Kindervakantieweken in 2021

Vanwege corona en de maatregelen kunnen we helaas dit jaar geen vakantieweken voor vluchtelingkinderen organiseren. We zijn afhankelijk van de vrijwillige inzet van betrokken begeleiders; onder de huidige omstandigheden is het een te grote uitdaging om genoeg vrijwilligers te vinden en veilige en zorgeloze weken te realiseren. We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat we deze zomer al die kinderen geen leuk weekje weg kunnen bezorgen. Daarom hebben we deze brochure ontwikkeld: Activiteitencheck 'Wat is er te doen deze zomer'. Daar staan allemaal ideeën in voor andere uitjes en activiteiten voor kinderen, jongeren en gezinnen, die je in je eigen buurt kan doen. Ook draaien op de AZC's in elk geval de Time4You's weer! Zodra er meer nieuws is of als er andere ontwikkelingen zijn over de Kindervakantieweken, laten we dat weten.

VluchtelingenWerk Nederland

Voor wie zijn de Kindervakantieweken?

De weken zijn speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen, die anders niet op vakantie kunnen gaan. De meeste deelnemende kinderen wonen in een asielzoekerscentrum.

Waarom is het belangrijk?

Het leven in een asielzoekerscentrum is niet gemakkelijk. Kinderen leven vaak geïsoleerd van de maatschappij en hebben weinig contact met Nederlanders. Ze wonen klein en hebben bovendien weinig privacy. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er eens uit kunnen. Zo kunnen ze even ontspannen en is er wat afleiding van de dagelijkse zorgen.

Wat kan jij doen?

Steun VluchtelingenWerk en de Kindervakantieweken met een gift. Geef vluchtelingkinderen de kans om te ontsnappen aan hun vreselijke herinneringen en bezorg hen een leuke en zorgeloze week!

De giften die we ontvangen voor de Kindervakantieweken nemen we mee naar de organisatie voor 2021 of we besteden dit aan ons andere kinderproject Time4You.
 

Vrijwilliger worden?

Wil jij mee als vrijwilliger op de kindervakantieweken? Stuur dan een e-mail naar: kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl

Onze partners

Om de vakanties goed te kunnen organiseren, werken we samen met deze erkende kindervakantieorganisaties: Stichting VakantieKind, Stichting Weekje Weg, Y Camps, Sociale Groepsvakanties van Nivon en Club Adventure.

Kindervakantieweken een impressie

Krijg alvast een impressie van de vakantieweken die VluchtelingenWerk al jaren organiseert, samen met tientallen vrijwillgers.

Persoonlijke ervaringen van vakantiegangers

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: