Vakantieweken voor vluchtelingkinderen

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al meer dan vijfentwintig jaar vakantieweken voor vluchtelingkinderen én eenoudergezinnen. Zij hebben een weekje ontspanning hard nodig.

Voor wie zijn de weken?

De weken zijn speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen. Zij zouden anders niet op vakantie kunnen. De meeste deelnemers wonen in een asielzoekerscentrum.

Waarom is het belangrijk?

Het leven in een asielzoekerscentrum is niet gemakkelijk. De kinderen leven vaak geïsoleerd van de maatschappij en hebben weinig contact met Nederlanders. Ze wonen klein en hebben weinig privacy. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er eens uit kunnen. Zo kunnen ze even ontspannen en is er wat afleiding van de zorgen.

Wat kan jij doen?

Steun VluchtelingenWerk en de Kindervakantieweken met een gift. Geef vluchtelingkinderen de kans om te ontsnappen aan hun vreselijke herinneringen.

Help mee!

Mooie impressie van de vakantieweek

Mehrnoesh ging als kind mee en is nu vrijwillig begeleider. Ze vertelt waarom de vakanties zo belangrijk zijn. 'De kinderen kunnen even alles even vergeten. Gedurende de week bloeien ze helemaal op.' We werken voor de uitvoering van de weken samen met erkende kindervakantieorganisaties: Stichting VakantieKind, Humanitas, Stichting Weekje Weg, Y Camps, Nivon en Club Adventure.

De Kindervakantieweken van VluchtelingenWerk Nederland

Kindervakantieweken 2017

De kindervakantieweken van 2017 waren een groot succes met circa 800 kinderen, 135 moeders en enkele alleenstaande vaders die op vakanties gingen door heel Nederland. Lees hieronder een paar van hun mooie ervaringen.

Meer informatie over kindervakanties

Deel dit met anderen