Vakantieweken voor vluchtelingkinderen

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al meer dan vijfentwintig jaar vakantieweken voor vluchtelingkinderen én eenoudergezinnen. Zij hebben een weekje ontspanning hard nodig.

Even geen zorgen tijdens de Kindervakantieweken

Voor wie zijn de weken?

De weken zijn speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen, die anders niet op vakantie kunnen gaan. De meeste deelnemende kinderen wonen in een asielzoekerscentrum.

Waarom is het belangrijk?

Het leven in een asielzoekerscentrum is niet gemakkelijk. Kinderen leven vaak geïsoleerd van de maatschappij en hebben weinig contact met Nederlanders. Ze wonen klein en hebben bovendien weinig privacy. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er eens uit kunnen. Zo kunnen ze even ontspannen en is er wat afleiding van de dagelijkse zorgen.

Wat kan jij doen?

Steun VluchtelingenWerk en de Kindervakantieweken met een gift. Geef vluchtelingkinderen de kans om te ontsnappen aan hun vreselijke herinneringen en bezorg hen een leuke en zorgeloze week!

Help mee!

Vrijwilliger worden?

Wil jij mee als vrijwilliger op de kindervakantieweken? Stuur dan een e-mail naar: kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl

Onze partners

Om de vakanties goed te kunnen organiseren, werken we samen met deze erkende kindervakantieorganisaties: Stichting VakantieKind, Humanitas, Stichting Weekje Weg, Y Camps, Nivon en Club Adventure.

Kindervakantieweken 2018

De kindervakantieweken van 2018 waren een groot succes met circa 600 kinderen, 100 moeders en enkele alleenstaande vaders die op vakanties gingen door heel Nederland. Lees hieronder een paar van hun mooie ervaringen.

Kindervakantieweken 2019: krijg alvast een impressie

Het programma van de Kindervakantieweken in 2019 is rond eind maart 2019 bekend! Krijg alvast een impressie van deze vakanties. 

Meer informatie over kindervakanties

Deel dit met anderen