Vakantie voor vluchtelingkinderen

Even ontsnappen aan alle zorgen en lekker spelen op vakantie: dat is ontzettend belangrijk voor kinderen. Helaas is dat voor kinderen van vluchtelingen vaak geen optie. Daarom organiseert VluchtelingenWerk al meer dan vijfentwintig jaar vakantieweken voor vluchtelingkinderen én eenoudergezinnen. Zij hebben een weekje ontspanning hard nodig.

Hopelijk Kindervakantieweken in de herfst

Vanwege corona kunnen we geen vakantieweken voor vluchtelingkinderen organiseren in juli en augustus 2020. We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat we deze zomer al die kinderen geen leuk weekje weg kunnen bezorgen. Daarom zullen we ook gaan kijken of we ze wellicht in de herfstvakantie wél kunnen organiseren. En misschien kunnen we voor deze zomer nog iets anders leuks bedenken om vluchtelingkinderen even aan hun zorgen te kunnen laten ontsnappen. Op de AZC's gaan in elk geval de Time4You's weer draaien! Zodra er meer nieuws is, of er ontwikkelingen zijn over de Kindervakantieweken, laten we dat weten.

VluchtelingenWerk Nederland

Voor wie zijn de weken?

De weken zijn speciaal bedoeld voor vluchtelingkinderen, die anders niet op vakantie kunnen gaan. De meeste deelnemende kinderen wonen in een asielzoekerscentrum.

Waarom is het belangrijk?

Het leven in een asielzoekerscentrum is niet gemakkelijk. Kinderen leven vaak geïsoleerd van de maatschappij en hebben weinig contact met Nederlanders. Ze wonen klein en hebben bovendien weinig privacy. Daarom is het zo belangrijk dat de kinderen er eens uit kunnen. Zo kunnen ze even ontspannen en is er wat afleiding van de dagelijkse zorgen.

Wat kan jij doen?

Steun VluchtelingenWerk en de Kindervakantieweken met een gift. Geef vluchtelingkinderen de kans om te ontsnappen aan hun vreselijke herinneringen en bezorg hen een leuke en zorgeloze week!

Vrijwilliger worden?

Wil jij mee als vrijwilliger op de kindervakantieweken? Stuur dan een e-mail naar: kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl

Onze partners

Om de vakanties goed te kunnen organiseren, werken we samen met deze erkende kindervakantieorganisaties: Stichting VakantieKind, Humanitas, Stichting Weekje Weg, Y Camps, Nivon en Club Adventure.

Kindervakantieweken 2019: een impressie

Het programma van de Kindervakantieweken in 2019 is bekend! Krijg alvast een impressie van de aangeboden vakanties. 

Persoonlijke ervaringen van vakantiegangers

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Volg ons via: