Kindervakantieweken in 2017

Kindervakantieweken in 2017

Vakanties voor kinderen, jongeren en gezinnen

Wil je in juli of augustus ook een weekje op vakantie? Lekker buiten spelen en samen leuke dingen doen? Meld je dan aan voor één van de vakantieweken! Er zijn vakanties voor kinderen, jongeren en voor eenoudergezinnen. Aanmelden kan via je contactpersoon bij VluchtelingenWerk.

   

Kindervakanties 2017

Naar beginpagina >>

Naar overzicht vakanties >>

Naar vakantieorganisaties >>

Wat kun je doen op vakantie?

Er is altijd wel iets leuks te doen. Zo kun je meedoen aan allerlei sporten en spelletjes, film kijken, muziek maken, picknicken of zwemmen. Tussendoor is er ook altijd ruimte om lekker te chillen, te niksen of gezellig te kletsen en te grappen.

Waar ga je slapen en eten?

Je slaapt in een vakantiehuisje, in een tent of in een grote vakantieboerderij. Alle plekken liggen in het bos, op de hei of een andere mooie omgeving. Je kunt dus veel buitenspelen, sporten of relaxen. Er zijn altijd warme douches en schone wc's. Je eet met z'n allen en helpt mee met tafeldekken en afruimen. Ook krijg je iets extra's of iets lekkers op vakantie, zoals een ijsje of een patatje.

Soorten vakanties

Je kunt kiezen uit verschillende soorten vakanties. Zo is er een kindercampingvakantie, een chillvakantie, een zeilvakantie en een speciale meidenweek. In een groep zitten alleen kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar, je bent dus altijd met leeftijdsgenootjes. Het is een leuke manier om andere kinderen, jongeren of andere ouders te ontmoeten.

Begeleiding vakantieweken

Per vijf kinderen is er minimaal één begeleider. De begeleiders doen er alles aan om de kinderen en hun ouders een geweldige week te bezorgen. Vrijwilliger Mariëlle is al een paar keer mee geweest als begeleider: 'Het is ontzettend leuk om de kinderen te zien genieten. Ze kunnen hier lekker vrij buitenspelen. Het is altijd jammer als de week weer is afgelopen.'

Spreiding zomervakanties in 2017

 • Regio Midden: 08 juli t/m 20 augustus
 • Regio Zuid: 15 juli t/m 27 augustus
 • Regio Noord: 22 juli t/m 3 september
 • Belangrijk om te weten
  • Er zijn aparte slaapruimtes voor jongens en meisjes en ook voor mannen en vrouwen. Meisjes en jongens slapen nooit bij elkaar. Op de gezinsvakanties hebben gezinnen een eigen kamer.
  • Er wordt geen varkensvlees gebruikt; tijdens bijna alle vakantieweken wordt halal gekookt.
  • Wacht niet te lang met aanmelden want de vakanties zitten al snel vol.
  • De eenoudervakanties zijn voor alleenstaande moeders en vaders met kinderen in de basisschoolleeftijd (t/m 12 jaar).
  • Oudere kinderen en jongeren kunnen met de jongerenvakanties mee.
  • Je kunt je aanmelden als je in een azc woont, of als je een eigen huis hebt, maar nog wel wordt begeleid door VluchtelingenWerk. Verder ben je door je financiële situatie niet in staat om zelf een vakantie te betalen.
  • Je kunt alleen aan vakanties deelnemen als je uit de provincie of regio komt die bij een vakantieweek genoemd staat.
 • Vervoer en eigen bijdrage
  • Iedere deelnemer van een kinder-­ of jongerenweek betaalt een eigen bijdrage van € 20 per persoon of € 10 per persoon als je op een gezinslocatie woont, met een maximum van € 35 voor kinderen uit één gezin. De eenoudergezinnen betalen maximaal € 35 per gezin, ongeacht het aantal kinderen. Na inschrijving ontvang je een rekening die je betaalt.
  • Het is de bedoeling dat je een vakantie uitkiest die voor deelnemers uit jouw provincie bestemd is. Je kunt met de bus of de trein naar je vakantiebestemming. Vraag jouw contactpersoon of hij of zij je kan helpen met de planning van de reis of misschien kan iemand je wel wegbrengen en ophalen. De kosten voor het bus-­ en treinkaartje kun je soms terugvragen aan VluchtelingenWerk in jouw regio. Je moet dan wel je kaartjes bewaren voor de declaratie.
  • Voor de eenoudergezinnen is er meestal busvervoer georganiseerd. De bussen vertrekken vanaf centrale opstapplaatsen in de buurt van je woonplaats. Ongeveer een week voor de vakantie krijg je van je contactpersoon te horen waar de opstapplaats is en hoe laat je er moet zijn.
 • Aanmelden?
  • Wil je je aanmelden voor een vakantieweek? Neem dan contact op met VluchtelingenWerk in je azc of je gemeente. De contactgegevens kun je vinden op de poster. Meld je zo snel mogelijk aan voordat de vakantieweek is volgeboekt!
  • Is het niet duidelijk wie bij jou in de buurt de contactpersoon van VluchtelingenWerk is? Vraag het dan aan jouw regiocoördinator. Hun namen en mailadressen kun je hieronder vinden.

  Regionale contactpersonen VluchtelingenWerk

 • Bevestiging en annulering

  Je ontvangt een bevestiging

  • Na de aanmelding en de betaling van de eigen bijdrage ontvang je uiterlijk vier weken van tevoren een bevestiging van de vakantieorganisatie of van de contactpersoon die je geholpen heeft met aanmelden.
  • Als er geen plaatsen meer zijn, laat de vakantieorgani­satie dat direct aan de contactpersoon weten. Jullie kunnen dan samen kijken wat er nog wel mogelijk is.

  Wil je annuleren?

  • Heb je je aangemeld, maar wil of kan je toch niet op vakantie? Laat dit dan zo snel mogelijk weten aan je contactpersoon en stuur een mail naar: kindervakantieweken@vluchtelingenwerk.nl. Laat ook weten waarom je je afmeldt.
 • Vakantieweken 2017: informatie in 6 talen

  Algemene informatie over de kindervakantieweken is ook in enkele veel voorkomende talen vertaald. Deze vertalingen vind je hieronder:

 • Een mooi impressie-filmpje over de vakantieweken in verschillende talen

  Nederlands:

  Mehrnoesh ging als kind mee en is nu vrijwillig begeleider. Ze vertelt waarom de vakanties zo belangrijk zijn. 'De kinderen kunnen even alles even vergeten. Gedurende de week bloeien ze helemaal op.' Bekijk het hele filmpje (2:38):

  De Kindervakantieweken van VluchtelingenWerk Nederland

  English:

  As a child Mehrnoesh already went to the Kindervakantieweken. Now she joins as a volunteer. In the video she tells about how important the holidays are. 'The children can forget everything for a while. You can see how they change and grow during the week.' Watch the whole video (2:38):

  Kindervakantieweken - VluchtelingenWerk Nederland Engels

  Arabisch:

   

  Kindervakantieweken van VluchtelingenWerk - Arabisch

  Tigrinya:

   

  Kindervakantieweken van VluchtelingenWerk Nederland Tigrinya

   

Deel dit met anderen