2000 Nederlanders drinken een bakkie koffie met vluchtelingen

Warme ontmoetingen op een winderige dag: de landelijke actie ‘Bakkie Doen’ op Wereldvluchtelingendag, 20 juni, was een groot succes. Op negen plekken in Nederland boden vluchtelingen voorbijgangers een kopje koffie aan én een gesprekje. In onze regio gebeurde dat in Alkmaar, Haarlem, Hilversum en Amsterdam. In Haarlem kwam burgemeester Jos Wienen een bakkie doen en in Hilversum wethouder Jan Kastje. In Amsterdam kwamen de BN’ers Barry Atsma en Miryanna van Reeden langs op de fiets.

Syrische Mohammed deelt koffie uit in Haarlem

Een bakkie met de Syrische Mohammed op het station: "Ik krijg er energie van"

'Heel bijzonder'

Ahmad (28) deelde in Haarlem wel 40 kopjes koffie uit: "Ik vond het erg gezellig en leuk om mee te doen. Ik praat niet vaak zo lang Nederlands achter elkaar. Het heeft mij echt geholpen. Het contact is heel bijzonder voor mij."

'Een moment om stil te staan bij vluchtelingen'

George van Goethem (64) is samen met zijn goede vriend Sjoerd van Hettema (61) op pad. Ze nemen uitgebreid de tijd voor koffie en een gesprek in Alkmaar. George: “Ik kan echt emotioneel worden als ik dat allemaal zie op tv; mensen op de vlucht, kinderen.” Bij de gedachte alleen al springen de tranen hem in de ogen. Sjoerd vindt Wereldvluchtelingendag een goed idee. “Een moment om stil te staan bij vluchtelingen."

donderdag 21 juni 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail