Avond vol ontmoetingen in de Voorkamer in Utrecht

Op 12 juni hielden we in De Voorkamer een avond waar de ontmoetingen tussen nieuwkomers en Utrechters centraal stonden. Want waar ontmoetingen plaatsvinden, ontstaat wederzijds begrip. Tijdens de avond konden nieuwkomers kennismaken met verschillende organisaties die activiteiten organiseren waardoor deze ontmoetingen tot stand komen.

Naast De Voorkamer waren ook Welkom in Utrecht, Academie van de Stad, Buddy to Buddy en de Vrijwilligerscentrale Utrecht aanwezig. Tijdens een quiz stelden zij zichzelf middels het uitbeelden van hun activiteiten voor aan de aanwezigen. Dit zorgde een aantal keer voor hilarische taferelen. Na de fanatiek meegespeelde quiz konden de aanwezigen verder kennismaken met elkaar tijdens een heerlijke maaltijd, klaargemaakt door de community van De Voorkamer.

Nieuwe contacten

Een aantal van de deelnemers was al bekend met verschillende organisaties die in Utrecht werken. Voor anderen waren sommige organisaties echter nieuw. Zo vertelde één van de deelnemers: ‘Buddy to Buddy kende ik niet, maar wat zij doen lijkt me heel leuk, dus ik ga meteen een afspraak met ze maken!’ Al met al een geslaagde avond.

 

donderdag 27 juni 2019