Collega Abdisalam Yasin genomineerd voor UAF-Award: uitblinker van het jaar

Een student uit het Brabantse Hank, Abdisalam Yasin, is één van de vijf genomineerden voor de UAF-Award. De genomineerden zijn talentvolle nieuwkomers die een bijzondere prestatie hebben geleverd als student, werknemer of vrijwilliger. Op 6 oktober maakt Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF bekend wie de uitblinker van het jaar is.

Met de verkiezing biedt het UAF een podium aan talentvolle nieuwkomers die opvallen door hun inzet, hun studie- en werkprestaties en hun bijdrage aan de samenleving. Tegelijkertijd vraagt het UAF aandacht voor de grote inspanningen die vluchtelingen leveren om hun toekomst vorm te geven, iets wat vaak onopgemerkt blijft.

In Somalië werkte Abdisalam anderhalf jaar als directeur op een basisschool. ‘Ik kwam zelf net van school dus het was een hele uitdaging. Ik vind het leuk om, op welke manier dan ook, een bijdrage te leveren aan de samenleving.’ In zijn geboorteland werkte hij ook korte tijd als leraar geschiedenis en aardrijkskunde op een middelbare school, totdat zijn leven drastisch veranderde. ‘Eind 2008 ben ik vanuit Somalië naar Nederland gevlucht. Het was een grote opgave om te wennen en te accepteren dat ik mijn vertrouwde omgeving moest achterlaten.’

In 2012 richtte Adbisalam de stichting ‘Vluchtelingen op straat’ op, om aandacht te vragen voor Somalische vluchtelingen die geen dak boven hun hoofd hadden in Nederland en geen steun kregen van de overheid. Momenteel studeert hij in deeltijd Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast werkt hij als teamleider en projectleider bij VluchtelingenWerk Midden-Nederland. Hij doet onderzoek naar de begeleiding van statushouders en heeft de ambitie om na zijn studie het inburgeringsbeleid te verbeteren: ‘Ik wil aan tafel zitten bij de mensen die de beslissingen maken, vluchtelingen een stem geven.’

Stem op de uitblinker van het jaar!

Van 17 tot en met 24 september kan iedereen stemmen op de kandidaten voor de UAF-Award, via de webpagina: www.uaf.nl/stemmen. De Award staat symbool voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen. Een onafhankelijke jury bepaalt wie de uitblinker van het jaar wordt. De winnaar krijgt een loopbaanontwikkelingstraject, aangeboden door HR-adviesbureau Lagerweij.

dinsdag 18 september 2018

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail