Festival Tweetakt haalt 306 euro op voor Time4You

Dit jaar was VluchtelingenWerk maatschappelijke partner van Festival Tweetakt in Utrecht. Als onderdeel van de samenwerking konden festivalbezoekers ansichtkaarten kopen, waarvan de opbrengst naar ons kind-project Time4You ging. Dit hebben de bezoekers massaal gedaan. In totaal werd er maar liefst 306 opgehaald!

Met het project Time4You informeert VluchtelingenWerk kinderen van 8 tot 18 jaar in asielzoekerscentra (azc’s) tijdens speciale bijeenkomsten op kindvriendelijke wijze over allerlei onderwerpen waar ze mee te maken hebben, zoals de asielprocedure, kinderrechten en het leven in Nederland. Op dit moment verblijven er duizenden kinderen in Nederland in azc's.

Overal een vertrouwde plek

De donaties van de Tweetakt-bezoekers dragen bij aan een uniform werkboek en bijpassend les- en speelmateriaal voor het project Time4You, zodat de kinderen overal in Nederland hetzelfde programma aangeboden kunnen krijgen. Als kinderen dan verhuizen naar een ander azc, kunnen ze ook daar weer werken met het vertrouwde Time4You. Ook geeft het handboek de vrijwilligers van VluchtelingenWerk die Time4You leiden houvast bij het invullen van de wekelijkse Time4You-uurtjes.

Wij zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze actie en willen Festival Tweetakt en de bezoekers die gedoneerd hebben bedanken voor hun bijdrage!

donderdag 11 juli 2019