Baarn, Bunschoten en Soest starten pilot 'Snel Meedoen'

Komende periode start de pilot ‘Snel Meedoen’ in de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest. Vluchtelingen worden dan al tijdens hun inburgering begeleid naar (vrijwilligers)werk, opleiding of ondernemerschap. VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland doet ook mee met de pilot en is blij met het initiatief! 

Regiomanager Aalsen Everts van VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland: 'Vluchtelingen zijn vaak ontzettend gemotiveerd, maar kunnen wat hulp gebruiken bij hun eerste stappen richting de Nederlandse arbeids-, of onderwijsmarkt. Goede begeleiding van vergunninghouders is dan ook belangrijk. Ook is het van belang dat verschillende organisaties die vluchtelingen begeleiden tijdens de inburgeringsfase met elkaar samenwerken.' Wethouder Marcel Adriani onderstreept het belang van goede samenwerking. 'Samenleven doen we met zijn allen. Daarom willen we dat ook nieuwkomers in onze gemeente zo snel mogelijk hun plek vinden en in hun bestaan kunnen voorzien. Dat helpt om je sneller thuis te voelen.' 

Verschillende samenwerkingspartners 

Naast de gemeenten en VluchtelingenWerk West en Midden-Nederland, zijn er ook andere lokale organisaties bij de pilot betrokken. Zoals ondernemers uit Baarn en Bunschoten, welzijnsorganisaties, het UAF en aanbieders van inburgeringcursussen. Ook zet Stichting Ondernemersladder Soest zich in om potentiële ondernemers met een vluchtelingenachtergrond een betere startpositie te geven.

Pilotperiode

De pilot loopt tot eind 2018. Daarna wordt gekeken wat succesvol was in de begeleiding van de vluchtelingen en worden geleerde lessen meegenomen naar de toekomst.

 

woensdag 15 november 2017

AddToAny

Delen Tweet Delen Delen Mail