Kindproject Time4You weer live van start op de azc's

Het project Time4You is weer live van start gegaan op de azc's. Teamleider Danielle Pool van Time4You vertelt hoe fijn het is om alle kinderen weer te zien.

We zitten er klaar voor! Het desinfectiemiddel staat klaar, de deur naar buiten is open. De posters zijn vorige week al opgehangen en de Time4You banner staat buiten in het zicht. De limonade is aangemaakt, de laptop is opgestart en de vragenkaartjes liggen klaar. We hebben de kinderen zo’n drie maanden niet gezien en zijn ontzettend benieuwd hoe het met ze is. Maar het is bijna vier uur en het is nog helemaal stil… We hebben nog geen kinderen over het terrein zien lopen. Een beetje zenuwachtig lopen we af en toe weer een rondje om het gebouw, in de hoop dat we bekende gezichten zien. En dan opeens staan er twee meiden voor de deur! Met een stralende glimlach en meteen vol verhalen, waar ook wij weer met een stralende glimlach naar luisteren.

Activiteiten weer van start

Wat zijn ze blij dat de activiteiten weer beginnen in en om het AZC Heerhugowaard! Niet alleen activiteiten zoals Time4You, maar ook de eerste voetbaltraining bij de vereniging in de buurt is weer in zicht. De meiden gaan nog even wat vriendinnen halen en langzaamaan druppelen ook andere kinderen binnen. Voor we het weten zitten we met dertien kinderen in de Time4You ruimte. Het is even kijken hoe we het doen met ‘afstand houden’, maar dat blijkt goed te doen.

Coronatijd

Door middel van wat zelfgemaakte ‘Corona-vragenkaartjes’ komen we in gesprek over de afgelopen periode. Hoewel het uitslapen en veel kunnen gamen best leuk was de afgelopen tijd, is toch vooral het gemis van contacten met anderen, zoals schoolvriendinnen en de juf, groot geweest. Dat is meteen een mooie link voor ons om de ‘ik mis je-collage’ uit het Time4You journaal te laten zien. In de periode dat Time4You niet door kon gaan, hebben we wekelijks een ‘Time4You-journaal’ gemaakt, waarin we steeds een verschillend thema behandelden, ideeën gaven voor activiteiten en een Time4You telefoonnummer introduceerden.

Ik mis je

Bij het thema ‘ik mis je’ waren vrijwilligers van verschillende Time4You locaties in beeld met de boodschap ‘we missen jullie!’. Wat was het mooi om de ogen van een aantal kinderen te zien oplichten toen ze werden genoemd in het filmpje. En wat was het mooi om weer echt contact te hebben met de kinderen! Om weer naar hun verhalen te kunnen luisteren, hun vragen te kunnen beantwoorden en een beetje te weten hoe het met ze gaat. Om weer samen bezig te kunnen zijn en letterlijk onze tijd en aandacht weer even aan de kinderen te kunnen geven.

Tot volgende week weer bij Time4You!

Over het project Time4You

Time4You richt zich op empowerment van en belangenbehartiging voor vluchtelingkinderen van 8 tot 18 jaar in de asielzoekerscentra. Onder het motto “kennis geeft zelfvertrouwen en controle” worden kinderen op kindvriendelijke wijze geïnformeerd over allerlei onderwerpen waar ze mee te maken hebben. Door voorlichting geven we informatie over de asielprocedure, kinderrechten en het leven in Nederland.

donderdag 20 augustus 2020